Ο Uli Jon Roth στο Chania Rock Festival

Ο θρυλικός κιθαρίστας των Scorpions στα '70s έρχεται με το συγκρότημά του τον Ιούλιο στα Χανιά

14/12/2018 @ 12:37

 Chania Rock Festival 2019

5 Ιουλίου 2019 / Tarja - Uli Jon Roth
6 Ιουλίου 2019 / Demons & Wizards - Rotting Christ

Οι Scorpions, είναι ένα από τα πιο αγαπητά συγκροτήματα στο ελληνικό κοινό, που κατακλύζει στάδια σε κάθε εμφάνισή τους. Το Chania Rock Festival, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι την Παρασκευή 5 Ιουλίου, μαζί με την Tarja, θα εμφανιστεί ο θρυλικός κιθαρίστας των Scorpions στα '70s, Uli Jon Roth, με το συγκρότημά του!!!

Ένας κιθαρίστας που έχει γράψει ιστορία κι έχει επηρεάσει τεράστιους κιθαρίστες, όπως ο Kirk Hammett (Metallica), Yngwie Malmsteen, Wolf Hoffmann (Accept), Marty Friedman (ex-Megadeth, Christofer Johnsson (Therion) εκτός των άλλων και φυσικά τον «δικό μας», Gus G, ο οποίος έδωσε στο συγκρότημά του, τους Firewind, το όνομα δίσκου του Uli Roth!!!

Ο Γερμανός κιθαρίστας, έπαιξε σε τέσσερα από τα πρώτα στούντιο άλμπουμ των «Σκορπιών» από το 1974 έως το 1978, στο "Tokyo Tapes", έναν από τους πιο σημαντικούς live δίσκους όλων των εποχών, με πωλήσεις άνω του εκατομμυρίου και σε τραγούδια ύμνους του σκληρού rock, όπως το "In Trance", το "Steamrock Fever", το "Pictured Life", το "We’ll Burn The Sky", το "Sails Of Charon" με το σόλο που θεωρείται από τα πιο κλασικά και με τη μεγαλύτερη επιρροή στο neoclassical παίξιμο, αλλά και σε μερικές από τις ωραιότερες μπαλάντες τους, όπως το "Born To Touch Your Feelings" ή το "Yellow Raven".

Μετά την αποχώρησή του από το συγκρότημα, δημιούργησε τους Electric Sun κι επικεντρώθηκε στο να γράφει συμφωνίες, μουσική για κονσέρτα και να παίζει με συμφωνικές ορχήστρες σε όλον τον κόσμο. Εκτός αυτού, έχει δημιουργήσει και την προσωπική του, custom κιθάρα, την περίφημη "Sky Guitar", όπου πρόσθεσε περισσότερα τάστα ώστε να φτάσει τον ήχο του βιολιού. Τα τελευταία χρόνια, πέρα από τις συναυλίες με το προσωπικό του σχήμα, έχει παίξει αρκετές φορές με τους Scorpions (και στην Αθήνα εκτός των άλλων), αλλά και στην πιο διάσημη κιθαριστική περιοδεία, το G3, μαζί με τον Joe Satriani και τον Michael Schenker. 

Στα Χανιά, θα παίξει ένα set, όπου θα επικεντρωθεί στα χρόνια τους στους Scorpions, σε μία συναυλία που είναι βέβαιο πως θα μείνει αξέχαστη στους οπαδούς της rock μουσικής, που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν έναν από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της σκηνής. Στις 5 Ιουλίου, είναι βέβαιο ότι στο Chania Rock Festival θα είμαστε… "In Trance"!!!

Εισιτήρια προπωλούνται ήδη online, με τιμή διημέρου για τα early bird, μόλις στα 48 ευρώ, αλλά και από τα εξής σημεία:

- No Remorse Records (Αθήνα)
- Sirens Records (Αθήνα)
- Nathan's Saloon (Αθήνα)
- Avalon Rock Pub Chania (Χανιά)
- Route 66 Rock Bar Heraklion (Ηράκλειο)
- Dark Tales (Ηράκλειο)
- Πολυτεχνείο Καφέ Μπαρ (Ηράκλειο)
- Chaplin’s pub cafe (Ρέθυμνο)
- Beatnik Rock Bar (Ρέθυμνο)
- Nephilim Metal Store (Θεσσαλονίκη)

chaniarockfestival.gr/en/tickets

Uli Jon Roth Chania Rock Festival

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET