Tobias Forge: «Ο κόσμος δεν παρατηρεί την επιρροή του punk στους Ghost»

O frontman των Σουηδών μίλησε για την επίδραση των Bad Religion και του κλασικού punk στις συνθέσεις του σχήματος

03/11/2021 @ 09:33

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 99.5 KLOS, o Tobias Forge, ιθύνων νους των Ghost, εμβάθυνε στην επιρροή που έχει το punk στη μουσική και τους στίχους των Σουηδών.

Συγκεκριμένα, ο Papa Emeritus IV, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Αν πάρεις το καλύτερο punk της περιόδου 1977 - 1980, πολλά από αυτά τα χιτ είναι η μουσική με την οποία μεγάλωσα, μαζί με τον αδελφό μου. Ήταν μεγάλος οπαδός πολλών πραγμάτων. Διαλαλούσε πόσο σπουδαίοι ήταν οι The Damned, και στα καπάκια έβαζε να ακούσουμε Eurythmics και μετά Rainbow. Αυτό είχε επίδραση πάνω μου.

Μια μπάντα που μου αρέσει αλλά θεωρώ πως δεν αναφέρεται αρκετά, αλλά παραμένει μεγάλη μου επιρροή όσον αφορά τη μελωδική γλώσσα και το χιούμορ, είναι οι The Dickies. Το "Dawn Of The Dickies" είναι τεράστιος δίσκος. Στην παλιά μου μπάντα διασκευάζαμε το "Infidel Zombie". Δεν το παρατηρεί ο κόσμος αλλά σε αυτό τον δίσκο ακούς πολύ από τους Ghost, και φυσικά ανάποδα.

Μια άλλη μελωδική μπάντα η οποία μας έχει επηρεάσει πολύ, και ο κόσμος όπως φαίνεται δεν το παρατηρεί ιδιαίτερα, είναι οι Bad Religion. Μουσικά, στιχουργικά, ακόμη και στις αρμονίες των φωνητικών, υφίστανται μπόλικοι Bad Religion των '80s και αρχών '90s. Συνεπώς, πολλά από τα φωνητικά προέρχονται από τη μουσική τους.

Νομίζω πως δεν επικεντρώνεται κανείς στην επιρροή του punk στη μουσική μας γιατί δεν είναι ιδιαίτερα συναφής. Αλλά πολύ από το χιούμορ στο ύφος μας, αν βγάζει νόημα αυτό, πηγάζει από την punk νοοτροπία

Επιπρόσθετα, ο τρόπος που τραγουδάω, ο κόσμος διαφωνεί για το εάν είναι metal ή όχι. Ε, όχι. Είναι punk. Τραγουδώ όπως πολλές punk μπάντες που μου αρέσουν».

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες οι Ghost αποκάλυψαν το ολοκαίνουριο "Hunter's Moon" που περιλαμβάνεται στο soundtrack του "Halloween Kills" που προβάλλεται αυτές τις ημέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες.

  • SHARE
  • TWEET