Thom Yorke: «Δεν εγκρίνουμε τον Νετανιάχου περισσότερο από τον Τραμπ»

Νέες δηλώσεις σχετικά με την πολύκροτη απόφαση των Radiohead να δώσουν συναυλία στο Τελ Αβίβ

12/07/2017 @ 10:51

Ο Thom Yorke κάνει νέες δηλώσεις σχετικά με την πολύκροτη πλέον απόφαση των Radiohead να δώσουν συναυλία στο Τελ Αβίβ την 19η Ιουλίου.

Οι μέχρι τώρα αντιδράσεις ποικίλες και ισχυρές, αφού η επικείμενη εμφάνιση των Άγγλων σε ισραηλινό έδαφος έχει ξεσηκώσει διαμαρτυρίες Παλαιστίνιων ακτιβιστών που έχουν απευθύνει κάλεσμα σε πολιτισμικό μποϊκοτάζ εναντίον του Ισραήλ, αλλά και ομάδας σημαινόντων καλλιτεχνών με επικεφαλείς τους Roger Waters, Thurston Moore και Tunde Adebimpe (TV Οn Τhe Radio), οι οποίοι έχουν υπογράψει ανοιχτή επιστολή, ζητώντας από τους Radiohead να ακυρώσουν την εμφάνιση.

«Το να παίζεις σε μία χώρα δεν είναι το ίδιο με το να ασπάζεσαι την πολιτική της κυβέρνησής της», γράφει τώρα ο Yorke.

«Παίζουμε στο Ισραήλ πάνω από 20 χρόνια, μέσα από μια συνέχεια κυβερνήσεων, κάποιες από τις οποίες πιο προοδευτικές από άλλες. Όπως κάνουμε και με την Αμερική. Δεν εγκρίνουμε τον Νετανιάχου περισσότερο από τον Τραμπ, αλλά ακόμη εμφανιζόμαστε στις ΗΠΑ.»

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του frontman, που αποτελεί απευθείας απάντηση στον σκηνοθέτη Ken Loach και την έκκλησή του να συνταχθούν οι Radiohead με τον πολιτιστικό αποκλεισμό του Ισραήλ.
 

  • SHARE
  • TWEET