Δύο νέοι δίσκοι για τον Θανάση Παπακωνσταντίνου

Στην δημοσιότητα video για τα τραγούδια Αδέσποτη Ζωή" και ο "Ο Δάσκαλος"

14/02/2021 @ 14:48

Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου επιστρέφει στην δισκογραφία με δύο νέα άλμπουμ μέσα στο 2021.

Η αρχή αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες με μία ακόμη δουλειά σε συνεργασία με τον Σωκράτη Μάλαμα που θα φέρει τον τίτλο "Απροστάτευτος", σε συνέχεια του προ τριετίας "Με Στόμα Που Γελά".

Την ενορχήστρωση του δίσκου που Θα κυκλοφορήσει σε μορφή βιβλίου με εικονογράφηση από την Αλέξια Οθωναίου έχει επιμεληθεί η Βάσω Δημητρίου.

Πρώτο δείγμα που δόθηκε στην δημοσιότητα είναι το lyric video του "Αδέσποτη Ζωή", σε ντουέτο των Παπακωνσταντίνου και Μάλαμα.

Για την διαδικασία δημιουργίας του δίσκου, ο Λαρισαίος τραγουδοποιός αναφέρει τα εξής:

«Εδώ και χρόνια ο -εν τη μουσική- αδερφός Σωκράτης απέκτησε το χούι να μου στέλνει στο κινητό ποιήματα που διάβαζε και τού αρέσαν.

Δεν ξέρω γιατί το κάνει. Κάποια στιγμή, ευρισκόμενος στο καναβάτσο, άρχισα να διασκευάζω μανιωδώς αυτά τα ποιήματα και να του τα επαναπροωθώ σαν αντίδωρο.

Σύντομα άρχισα -επίσης μανιωδώς- να ντύνω με μουσική αυτές τις διασκευές, με αποτέλεσμα σε ένα μήνα να έχω ετοιμάσει ικανό αριθμό τραγουδιών που αποτέλεσαν το υλικό του δίσκου.»

Παράλληλα, βρίσκεται στα σκαριά ένα ακόμη άλμπουμ, για το οποίο μπορεί να έχει μια πρώτη γεύση το κοινό.

Το ακυκλοφόρητο τραγούδι "Ο Δάσκαλος" είναι μια πρόχειρη αποτύπωση (demo) και πρόκειται να ενσωματωθεί σε μια νέα δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Αγιάζι" που είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2021.

Μεταδόθηκε για πρώτη φορά στις 6 Φεβρουαρίου, στη διαδικτυακή συναυλία που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης διαδηλωτών/διαδηλωτριών της πορείας του Πολυτεχνείου, στα πλαίσια οικονομικής ενίσχυσης για τους διωκόμενους.

Δύο άλμπουμ από την εξαιρετική δισκογραφία του Θανάση Παπακωνσταντίνου συμπεριλήφθηκαν στο μεγάλο αφιέρωμα του Rocking για τα 100 καλύτερα άλμπουμ ελληνόφωνου rock, ανεξαρτήτως είδους και εποχής.

  • SHARE
  • TWEET