Νέα λίστα για τα 500 καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών από το Rolling Stone

Αλλάζουν περισσότερα από τα μισά κομμάτια της αρχικής εκδοχής του 2004

16/09/2021 @ 14:25

Ο ιστότοπος Rolling Stone, έπειτα από την περσινή του ανανέωση στην περίφημη λίστα του με τα 500 καλύτερα άλμπουμ όλων των εποχών, προχωρά τώρα σε μια παρόμοια κίνηση με την αντίστοιχη για τα 500 σπουδαίοτερα τραγούδια.

Η αρχική εκδοχή, είχε δημοσιευθεί το 2004, και, όπως εξήγησε το μέσο στον αναλυτικό και απαραίτητο πρόλογο, ενώ η αρχική λίστα περιστρεφόταν γύρω από το soul και το rock κυρίως, πλέον υφίσταται και σημαντική εκπροσώπηση από ιδιώματα όπως το hip hop, modern country, indie rock, latin pop, reggae και R&B.

Παράλληλα, το RS ζήτησε από 250 μουσικούς, μέλη της βιομηχανίας και του τύπου να στείλουν ατομικές λίστες με 50 προσωπικές επιλογές έκαστος, από τις οποίες προέκυψαν και τα αποτελέσματα.

Από τη Megan Thee Stallion έως τον Bill Ward, οι συμμετέχοντες ψήφισαν συνολικά κοντά στα 4.000 τραγούδια, με την τελική λίστα να είναι κατα το ήμισυ ανανεωμένη, με 254 εκ των 500 να είναι νεοεισελθόντα. Μάλιστα, το ένα τρίτο των αλλαγών προέκυψε στο τελικό top 100.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανανέωσης, είναι πως το "Like A Rolling Stone" του Bob Dylan, που μέχρι πρότινος καταλάμβανε την πρώτη θέση, έπεσε στην τεταρτη, παραχωρώντας την κορυφή στο "Respect" της Aretha Franklin.

Επιπρόσθετα, το μυθικό "Fight The Power" των Public Enemy, που παλαιότερα φιγούραρε στο νο. 322, πλέον βρίσκεται στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την τελική εικοσάδα, ενώ ολόκληρη η λίστα, εμπλουτισμένη με τους σχετικούς σχολιασμούς, παρατίθεται στον ακόλουθο σύνδεσμο.

20. Robyn, 'Dancing on My Own'
19. John Lennon, 'Imagine'
18. Prince and the Revolution, 'Purple Rain'
17. Queen, 'Bohemian Rhapsody'
16. Beyoncé feat. Jay-Z, 'Crazy in Love'
15. The Beatles, 'I Want to Hold Your Hand'
14. The Kinks, 'Waterloo Sunset'
13. The Rolling Stones, 'Gimme Shelter'
12. Stevie Wonder, 'Superstition'
11. The Beach Boys, 'God Only Knows'
10. Outkast, 'Hey Ya!'
9. Fleetwood Mac, 'Dreams'
8. Missy Elliott, 'Get Ur Freak On'
7. The Beatles, 'Strawberry Fields Forever'
6. Marvin Gaye, 'What’s Going On'
5. Nirvana, 'Smells Like Teen Spirit'
4. Bob Dylan, 'Like a Rolling Stone'
3. Sam Cooke, 'A Change Is Gonna Come'
2. Public Enemy, 'Fight the Power'
1. Aretha Franklin, 'Respect'

  • SHARE
  • TWEET