«Οι λόγοι της εμπορικής επιτυχίας των Metallica σε σχέση με τους υπόλοιπους των Big 4»

Ο Lars Ulrich μιλάει για την «εκτός νόρμας» ζωή της μπάντας του

29/03/2018 @ 11:44

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Lars Ulrich αναφέρθηκε στους λόγους οι οποίοι έκαναν τους Metallica πιο επιτυχημένους εμπορικά σε σχέση με τους υπόλοιπους των Big 4.

«Προφανώς όλες αυτές οι μπάντες αποτελούνται από καλούς μας φίλους, τους οποίους σέβομαι και αγαπώ υπερβολικά. Νομίζω, όμως, πως οι Metallica ένιωθαν πάντα αυτόνομοι. Ποτέ δε νιώσαμε, απόλυτα, πως ανήκουμε σε κάποια σκηνή. Η ανεξαρτησία έγινε τρόπο ζωής σε ότι κι αν κάναμε. Δεν σκεφτήκαμε ποτέ διαφορετικό τρόπο, δεν μας απασχόλησαν οι κατά καιρούς μόδες και τάσεις. Πάντα κάναμε αυτό που πιστεύαμε πως είναι καλό για το διαφορετικό σύμπαν των Metallica, παίρνοντας, ανά καιρούς, ορισμένες αποφάσεις οι οποίες μας έβαλαν σε διαφορετική πορεία».

Μιλώντας για αυτές τις σημαντικές αποφάσεις που οδήγησαν στην εμπορική επιτυχία ο Lars σημείωσε:

«Μουσικά, βρισκόμασταν πάντα σε "σκληρό μονοπάτι" χωρίς, όπως είπα, να ενταχθούμε στις νόρμες κάποιας σκηνής. Στο "Ride Τhe Lightning" του 1984 υπήρχε μια ακουστική κιθάρα στο "Fade Τo Black", με τον περισσότερο κόσμο, από την metal σκηνή, να φρικάρει. "Θεέ μου, τι κάνουν". Για μας ήταν απλώς μια στιγμή έμπνευσης. Πάντα αφήναμε την έμπνευσή  να μας οδηγήσει όπου αυτή θέλει».

  • SHARE
  • TWEET