Νέο δίσκο ανακοίνωσε ο Gus G.

Πρόκειται για το πρώτο πλήρως instrumental άλμπουμ του σπουδαίου κιθαρίστα

18/08/2021 @ 11:22

Με video που ανήρτησε στο Youtube, o Gus G. ανακοίνωσε επίσημα την άφιξη του νέου του προσωπικού δίσκου.

Συγκεκριμένα, ο κιθαρίστας και ιθύνων νους των Firewind, θα κυκλοφορήσει το "Quantum Leap" τον Οκτώβριο μέσω της AFM Records.

Σχολιάζοντας το επερχόμενο άλμπουμ, μέσα από το οποίο έχει δώσει στη δημοσιότητα τα singles "Exosphere" και "Fierce", ο μουσικός ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτόν τον δίσκο. Ήταν επιτέλους καιρός να αποφασίσω να συνθέσω ένα πλήρως instrumental άλμπουμ. Πολλοί με παρότρυναν διαρκώς προς αυτή την κατεύθυνση και για να είμαι ειλικρινής απέρριπτα την ιδέα διαρκώς.

Η τωρινή όμως κατάσταση με την πανδημία και όχι μόνο, μου γέννησε ιδέες. Η μουσική ήταν η μόνη μου δίοδος, το να συνθέτω κομμάτια ήταν το μόνο πράγμα που έκανα. Δεν μπορούσα να ταξιδέψω σε άλλη χώρα, να συνεργαστώ με μουσικούς, να ηχογραφήσω ή κάτι τέτοιο, οπότε αποφάσισα να τα κάνω όλα μόνος μου και να φτιάξω ένα κιθαριστικό δίσκο».

Όσον αφορά τους μουσικούς που θα συμμετέχουν στο "Quantum Leap", o Gus G αποκάλυψε:

«Έχω δύο φανταστικούς μουσικούς μαζί μου σε αυτόν τον δίσκο. Τον ένα τον ξέρετε ήδη, είναι ο Dennis Ward (Pink Cream 69, Unisonic). Έχουμε δουλέψει μαζί και στο παρελθόν, έχουμε ηχογραφήσει δύο δίσκους των Firewind μαζί. Συνεργαζόμαστε τα τελευταία πέντε χρόνια. Συνεισφέρει στη σύνθεση και την παραγωγή. Στον προηγούμενο προσωπικό μου δίσκο, "Fearless" (2018), έπαιζε μπάσο και τραγουδούσε.

Έχω επίσης έναν εξαιρετικό ντράμερ από την Αγγλία, τον Vincent Velazco. Εϊναι σπουδαίος, τον έχετε ακούσει ήδη στα δύο πρώτα singles».

Επιπρόσθετα, ο κιθαρίστας αποκάλυψε πως στα τέλη του μήνα θα κυκλοφορήσει ένα ακόμη single, το οποίο όπως ανέφερε αποκλίνει εντελώς από το metal ηχητικά, ενώ υπενθυμίζεται πως ο τελευταίος, ομότιτλος δίσκος των Firewind, κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2020.

Μπορείτε να δείτε το video της ανακοίνωσης του "Quantum Leap" εδώ.

  • SHARE
  • TWEET