Απαρνιέται την υπηκοότητά του σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Billie Joe Armstrong

Ο frontman των Green Day είναι μέρος του κύματος καλλιτεχνών που εναντιώθηκαν στον νέο νόμο περί αμβλώσεων στις Η.Π.Α.

28/06/2022 @ 12:56

Tην Παρασκευή 24 Ιουνίου οι Green Day εμφανίστηκαν στο London Stadium στα πλαίσια της Hella Mega Tour μαζί με τους Fall Out Boy και Weezer.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του συγκροτήματος, ο Billie Joe Armstrong εναντιώθηκε δημόσια στο νέο νόμο που ψηφίστηκε στις Η.Π.Α. και παρέχει στις Πολιτείες την ευχέρεια να επιλέξουν το νομικό καθεστώς αναφορικά με το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Συγκεκριμένα, ο Armstrong σε μια φορτισμένη ομιλία αποκάλυψε εν μέσω χειροκροτημάτων πως σκοπεύει να απαρνηθεί την αμερικανική του υπηκοότητα:

«Υπάρχει πάρα πολύ γ*** η ηλιθιότητα στον κόσμο για να επιστρέψει σε αυτή την τρισάθλια, μίζερη γ*** απόφαση. Ω, δεν αστειεύομαι. Θα δείτε πολλά από εμένα τις επόμενες μέρες».

Ο frontman των Green Day είναι μέρος ενός κύματος καλλιτεχνών που εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους εναντίον του νέου νομικού πλαισίου, που ανατρέπει την απόφαση Roe v. Wade του 1973, που όπως ήδη αναφέρθηκε στην είδηση της αντίδρασης της Phoebe Bridgers, προστάτευε έως σήμερα το δικαίωμα μιας γυναίκας να τερματίσει με ασφάλεια μια εγκυμοσύνη της.

Συγκεκριμένα, πέραν των Armstrong και της Bridgers, διαμαρτυρήθηκαν επί σκηνής, ειδικά στη σκηνή του Glastonbury Festival και οι Idles, με τον frontman Joe Talbot να αφιερώνει το "Mother" σε «κάθε μητέρα και κάθε γυναίκα και το δικαίωμά της να επιλέξει αν θα γίνει μητέρα ή όχι», όπως και η Olivia Rodrigo που, αφιέρωσε το κομμάτι "Fuck You" μαζί με τη Lily Allen στους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Η.Π.Α.

Επιπρόσθετα καταφέρθηκαν εναντίον της απόφασης και οι Pearl Jam, η Taylor Swift, ο Jack White, η Fiona Apple, o Kendrick Lamar, μεταξύ πολλών, ενώ παρακάτω μπορείτε να δείτε σχετικές ανακοινώσεις.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pearl Jam (@pearljam)

  • SHARE
  • TWEET