Η επίσκεψη των Beatles στην Ινδία εξερευνάται σε ένα νέο ντοκιμαντέρ

Θα συνοδεύεται από ένα δίσκο διασκευών Ινδών μουσικών σε τραγούδια του συγκροτήματος

03/06/2021 @ 18:26

Ένα νέο ντοκιμαντέρ αναμένεται να κυκλοφορήσει το προσεχές φθινόπωρο, το οποίο θα εξερευνά την καθοριστική και επιδραστική περίοδο κατά την οποία οι Beatles είχαν επισκεφθεί την Ινδία.

Το "The Beatles And India", όπως θα ονομάζεται το φιλμ, αποτυπώνει τη μοναδική και διαρκή σχέση αγάπης μεταξύ του θρυλικού συγκροτήματος και της Ινδίας η οποία ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 50 χρόνια.

Περιλαμβάνοντας σπάνιο οπτικό υλικό καθώς και ηχογραφήσεις, ιστορίες αυτόπτων μαρτύρων καθώς και αναλύσεις, γυρισμένο σε διάφορες τοποθεσίες της χώρας, το ντοκιμαντέρ λογίζεται ως η πρώτη ολοκληρωμένη καταγραφή του πώς η Ινδία επηρέασε και διαμόρφωσε την εξέλιξη μιας από τις μεγαλύτερες μπάντες όλων των εποχών, γεφυρώνοντας δύο ριζικά διαφορετικούς πολιτιστικούς κόσμους.

Τη σκηνοθεσία του ντοκιμαντέρ ανέλαβε ο Ajoy Bose, συγγραφέας επίσης του βιβλίου "Across The Universe - The Beatles In India", μαζί με τον Pete Compton.

Εμπνευσμένος από το βιβλίο του Bose, ο, βρετανικής και ινδικής καταγωγής, Reynold D'Silva, εξελίσσει την ξεχωριστή ιστορία των Beatles και της Ινδίας αναλαμβάνοντας χρέη παραγωγού στο σκηνοθετικό ντεμπούτου του συγγραφέα.

Το "Beatles And India" αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 6 Ιουνίου στα πλαίσια του Tongues On Fire UK Asian Film Festival.

Επιπρόσθετα, την παραγωγή θα συνοδεύει και ένας δίσκος, ονόματι "The Beatles And India: Songs Inspired By The Film" ο οποίος θα κυκλοφορήσει μέσω της Silva Screen Records και θα περιλαμβάνει διασκευές από Ινδούς μουσικούς σε τραγούδια του συγκροτήματος τα οποία είχε γράψει κατά τη διαμονή του στη χώρα.

Οι εκτελέσεις, θα κινούνται σε διαφορετικό μουσικό ύφος η καθεμία, προσδίδοντας επίσης στον δίσκο στοιχεία από τη σύγχρονη και παραδοσιακή Ινδική μουσική και τεχνική.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο και το πλήρες tracklist του άλμπουμ, ενώ διαθέσιμο είναι το πρώτο single μέσα από αυτό, για τη διασκευή του Nikhil D’Souza στο "India India" την οποία μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Tomorrow Never Knows – Kissnuka
Mother Nature’s Son – Karsh Kale / Benny Dayal
Gimme Some Truth – Soulmate
Across The Universe – Tejas / Maalavika Manoj
Everybody’s Got Something To Hide (Except Me And My Monkey) – Rohan Rajadhyaksha
I Will – Shibani Dandekar
Julia – Dhruv Ghanekar
Child Of Nature – Anupam Roy
The Inner Light – Anoushka Shankar / Karsh Kale
The Continuing Story Of Bungalow Bill – Raaga Trippin
Back In The USSR – Karsh Kale / Farhan Ahktar
I’m So Tired – Lisa Mishra
Sexy Sadie – Siddharth Basrur
Martha My Dear – Nikhil D’Souza
Norwegian Wood (This Bird Has Flown) – Parekh & Singh
Revolution – Vishal Dadlani
Love You To – Dhruv Ghanekar
Dear Prudence – Karsh Kale / Monica Dogra
India, India – Nikhil D’Souza

  • SHARE
  • TWEET