Eίναι το ίδιο πρόσωπο o Robert "3D" Del Naja των Massive Attack και ο Banksy;

Νέες φήμες για την ταυτότητα του πιο διάσημου «άγνωστου» street artist

02/09/2016 @ 12:55

Η ταυτότητα του Banksy παραμένει ένας άλυτος γρίφος.

Ο Craig Williams όμως, ένας Σκωτσέζος συγγραφέας έχει την αίσθηση πως μπορεί να αποκαλύψει την αλήθεια του μυστηρίου που περιβάλλει τον διεθνώς αναγνωρισμένο street artist.

Σύμφωνα με τον Williams, ο Banksy δεν είναι μόνο ένα πρόσωπο αλλά μια ομάδα καλλιτεχνών της οποία ηγείται το ιδρυτικό μέλος των Massive Attack, Robert "3D" Del Naja.

Σαν αποδεικτικό στοιχείο ο συγγραφέας επικαλείται τις 12 περιπτώσεις κατά τις οποίες τα graffiti του Banksy πρωτοεμφανίστηκαν ενώ την ίδια στιγμή οι Massive Attack έδιναν συναυλία ή ηχογραφούσαν στην ίδια πόλη.

Ο Williams, επίσης, σημειώνει πως ο Banksy ξεκίνησε από το Bristol όπως ακριβώς και οι Massive Attack, υπενθυμίζει το παρελθόν του Del Naja σαν graffiti artist και την ξαφνική ακύρωση μια εμφάνισης του συγκροτήματος την ίδια εποχή που ο Banksy ξεκινούσε ένα καινούργιο project (Dismaland).

Υπάρχει επίσης και μακρά ιστορία συνεργασίας ανάμεσα στους δυο καλλιτέχνες. Ο Del Naja εμφανίστηκε στο ντοκιμαντέρ του Banksy "Exit Through the Gift Shop", ενώ ο Banksy σχεδίασε το εξώφυλλο του βιβλίου "3D & the Art of Massive Attack" που έκδοσε ο μουσικός.

Τέλος ο Williams σημειώνει πως ο ένας καλλιτέχνης αναφέρει τον άλλο ως πηγή έμπνευσης και επιρροής.

  • SHARE
  • TWEET