Αυτές είναι οι νέες μπάντες που γουστάρουν οι Metallica

Αλλά δεν βλέπουν καμία καινούργια μπάντα να μπορεί να διατηρήσει τη φλόγα...

03/10/2016 @ 23:25

Οι Metallica βρέθηκαν στα στούντιο του SiriusXM στην Νέα Υόρκη τη Δευτέρα, όπου και απάντησαν σε ερωτήσεις των οπαδών τους. (τα αποσπάσματα μεταφέρονται μέσω του Rolling Stone)

Όταν ένας οπαδός ρώτησε ποιό συγκρότημα είναι το μέλλον του heavy metal, ο James Hetfield απάντησε «λοιπόν ... έχεις κανένα ντέμο;» αστειευόμενος.

Ο Kirk Hammett είπε πως ξεχώρισε τους Ho99o9: «Είδα το βίντεο μιας μπάντας πριν λίγες ημέρες και πραγματικά με εντυπωσίασε. Το όνομά τους είναι δύσκολο. Το λες Horror, αλλά γράφεται Ηο99ο9.»

Ο Hetfield, αντιθέτως, έμοιαζε απογοητευμένος με το τι βγάζουν τα νέα συγκροτήματα. «Πού είναι η συγκοπή (syncopation); Πού είναι η καρδιά; Τρελαίνομαι. Ελπίζω κάποιος να είναι όπως εγώ και να σκεφτεί κάτι που θα είναι το επόμενο ...cool, αλλά διαφορετικό. Κάποιος πρέπει να εξοργιστεί αρκετά για να γράψει κάτι διαφορετικό.»

Ο Lars Ulrich φώναξε πως του αρέσουν οι Καναδοί psych rockers Black Mountain (οι οποίοι έχουν ενθουσιάσει και τον Dave Grohl), ενώ περιέγραψε και τον ενθουσιασμό του για τις Savages.

«Πριν κανά δυο μήνες είδα στο Glastonbury ένα συγκρότημα που λέγεται Savages - τέσσερις γκόμενες (chicks)...», είπε ο Ulrich. «Chicks; Μικρά κοτόπουλα;», αστειεύτηκε ο Hetfield, αλλά ο Ulrich συνέχισε. «Μιας και λέμε για εξοργισμένους... Είναι τρελές! Είναι punk με τόση ενέργεια, πολύ σκοτάδι, λίγο Siouxsie And The Banshee, σκοτεινό, περίεργο ευρωπαϊκό punk. Η τραγουδίστρια κάθεται εκεί και φωνάζει. Αν βρείτε χρόνο, τσεκάρετέ τις. Είναι λίγο διαφορετικές.» Θυμίζουμε πως ο φετινός δίσκος των Savages κατέκτησε την πρώτη θέση και στις δικές μας προτιμήσεις στη λίστα με τα δέκα καλύτερα indie/alternative άλμπουμ για το πρώτο μισό του 2016.

Ωστόσο, ο Hammett έδειχνε προβληματισμένος για το μέλλον: «Πού είναι η νέα γενιά των συγκροτημάτων που θα παίζουν σε αρένες;»

Ο Robert Trujillo είπε πως είχε μια συζήτηση με τον Geezer Butler πρόσφατα: «Τον πέτυχα σε μια πτήση από το Λονδίνο στην California. Με ρωτούσε ποιός θα διατηρήσει τη φλόγα όταν εκείνοι και οι Metallica τα παρατήσουν. Του είπα ότι χρειαζόμουν χρόνο να το σκεφτώ...»

  • SHARE
  • TWEET