Υπό δρακόντεια μέτρα διεξήχθη η συναυλία των Deep Purple στα κατεχόμενα, στα πλαίσια ανάδειξης του ψευδοκράτους

Οργισμένο post στο Facebook από την Ευρυδίκη

28/05/2014 @ 20:08
Παρά τις αντιδράσεις της ομογένειας και της κυπριακής κυβέρνησης, οι Deep Purple έδωσαν τελικά συναυλία στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Η αποστολή που μετέφερε τους θρύλους του hard rock κατέφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Η συναυλία διεξήχθη το Σάββατο υπό δρακόντεια μέτρα.

Όπως μετέδωσε η τουρκική κρατική τηλεόραση και σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο περίπου τριάντα χιλιάδες φίλοι της rock μουσικής παρακολουθήσαν την δίωρη εμφάνιση των Deep Purple. Πριν τους Deep Purple, στη σκηνή βρέθηκαν τοπικά συγκροτήματα.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα Sigmalive, το γεγονός έλαβε χώρα με αφορμή τα 25 χρόνια του "Πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής". Η συναυλία σκοπίμως δεν είχε αντίτιμο εισόδου. Στόχος των διοργανωτών ήταν η ανάδειξη της παράνομης οντότητας του ψευδοκράτους μέσω προβολής τέτοιου είδους εκδηλώσεων με συγκροτήματα πολύ μεγάλου βεληνεκούς. Επισημαίνεται ότι οι Deep Purple έλαβαν ένα τεράστιο ποσό από τους διοργανωτές, που υπολογίζεται γύρω στο ένα 1 εκατ. ευρώ, για την πραγματοποίηση της συναυλίας.

Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα τον συναυλιών των Deep Purple στην επίσημη ιστοσελίδα τους, γίνεται παραπλανητική αναφορά σε συναυλία που θα δώσουν το Σάββατο στο στάδιο «Ελευθερία» στη Λευκωσία, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ότι πρόκειται για τις κατεχόμενες περιοχές. Πατώντας στον συγκεκριμένο σύνδεσμο, ο επισκέπτης οδηγείται στην ιστοσελίδα του «πανεπιστημίου εγγύς ανατολής».

Η συναυλία των Deep Purple προκάλεσε αντιδράσεις και από καλλιτέχνες όπως η Ευρυδίκη, η οποία έγραψε στο Facebook: «Αίσχος! Δε νομίζω ότι χρειάζεται να εξηγήσουμε γιατί δεν επιτρέπεται να γίνει. Και σας παρακαλώ πολύ, μη διαβάσω στον τοίχο μου σχόλια τύπου: «Πόσο κάνει το εισιτήριο να πάμε;» Όποιος έχει τέτοιες ανθελληνικές τάσεις δε χωράει στους«φίλους» μου.»
  • SHARE
  • TWEET