To ''Smoke On The Water'' στο βιβλίο Guiness

22/06/2007 @ 06:15
Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά! Αυτό το Σαββατόβραδο μια ομάδα από Ιρλανδούς πιτσιρικάδες θα κάνει μια προσπάθεια να μπει στο βιβλίο Guiness με τη βοήθεια των Deep Purple!

Οι rockers του Ofally της Ιρλανδίας θα συνοδευτούν από περισσότερους από 2.000 metal fans από όλη την Ευρώπη με σκοπό να μπουν όλοι στο βιβλίο Guiness, ως το μεγαλύτερο group ανθρώπων που έχει εκτελέσει ζωντανά ένα τραγούδι και, ναι, αυτό δε θα είναι άλλο από τον γνωστό ύμνο των Deep Purple, "Smoke On The Water".

Την ίδια ώρα, κάποιοι διοργανωτές στη Στουττγάρδη της Γερμανίας θα θελήσουν να κάνουν το ίδιο πράγμα, καλώντας επί σκηνής 20.000 μουσικούς από όλη την Ευρώπη.

Το συγκεκριμένο ρεκόρ καταγράφηκε για πρώτη φορά το 1994 στο Βανκούβερ του Καναδά, στο οποίο 1.323 άνθρωποι έπαιξαν το ίδιο τραγούδι. Το ρεκόρ αυτό έσπασε φέτος από 1.680 μουσικούς στο Kansas των Η.Π.Α. και τώρα υπάρχουν και άλλοι που θέλουν να τους ξεπεράσουν!

Ο λόγος που θα χρησιμοποιηθεί το "Smoke On The Water" σύμφωνα με τους διοργανωτές είναι το ότι το συγκεκριμένο riff είναι «ένα από τα πρώτα που μαθαίνουν τα παιδιά όταν αρχίζουν να παίζουν κιθάρα».

Την ιρλανδική προσπάθεια θα λαμπρίνει με την παρουσία του ο John Lord, πληκτράς και συνιδρυτής των Deep Purple, ενώ την γερμανική ο αρχιμουσικός Gotthilf Fischer, ο οποίος και έδωσε μια μεγάλη συναυλία στην τελετή έναρξης του World Cup το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας.

Μένει να δούμε ποιος θα τα καταφέρει...

  • SHARE
  • TWEET