Τα πιο επιτυχημένα προοδευτικά άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον 21ο αιώνα

Επίσημος κατάλογος πωλήσεων για την prog μουσική από την Official Charts Company και το Prog Magazine

03/09/2015 @ 20:08
Η prog μουσική στο Ηνωμένο Βασίλειο αποκτά πλέον επίσημο μηνιαίο κατάλογο όσον αφορά τις πωλήσεις άλμπουμ. Το όλο εγχείρημα φέρει την υπογραφή της σύμπραξης μεταξύ Official Charts Company και Prog Magazine.

Η πρεμιέρα του Official Progressive Albums Chart αναμένεται να γίνει την 9η Σεπτεμβρίου στις σελίδες του Prog Magazine, ενώ αντίστοιχη δημοσίευση θα υπάρχει και στο OfficialCharts.com.

Στην δεξαμενή των προοδευτικών καλλιτεχνών βρίσκονται θρύλοι του παρελθόντος όπως οι Pink Floyd και οι Genesis, αλλά και σπουδαία σύγχρονα ονόματα (Muse, Radiohead, Steven Wilson, Mogwai,Public Service Broadcasting).

Όπως έχει ήδη γνωστό, στην κορυφή του πρώτου καταλόγου βρίσκεται το "Currents" των Αυστραλών Tame Impala. Για το εορτασμό του όλου εγχειρήματος, δόθηκε ακόμη στην δημοσιότητα η λίστα με τα δέκα πιο επιτυχημένα προοδευτικά άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον 21ο αιώνα.

Στην κορυφή της δεκάδας που μπορείτε να δείτε παρακάτω και αποτελείται αποκλειστικά από Βρετανούς καλλιτέχνες, βρίσκονται οι Muse με πωλήσεις 4,4 εκ. άλμπουμ, ακολουθούμενοι από τους Pink Floyd με πωλήσεις που αγγίζουν τα 3,8 εκ άλμπουμ.

Official Prog Artists Of The 21st Century
  • SHARE
  • TWEET