Συναυλία στο Ηράκλειο Κρήτης από τον ραδιοφωνικό σταθμό σπουδαστών ΤΕΙ Ηρακλείου

29/05/2013 @ 10:21
Ο Studio FM1 105,4 o ραδιοφωνικός σταθμός του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης, διοργανώνει το πρώτο BeLive in Sound Festival την Παρασκευή 7 Ιουνίου με σκοπό την προώθηση της τοπικής αλλά και εγχώριας μουσικής σκηνής. Μαζί με τους 1000mods, τους Cosmic Plunge, τους Master Reset και τους One Year Delay, θα στηθεί ένα πολύωρο ξεσηκωτικό πάρτυ με άγριες διαθέσεις.

BeLive in Sound festivalBeLive in Sound Fest
(By Studio FM1 105,4)

Ημερομηνία: Παρασκευή 7 Iουνίου 2013
Είσοδος: Ελεύθερη
Doors open: 20:00
Έναρξη: 20:30

Στο προαύλιο του κλειστού γυμναστηρίου του T.E.I Ηρακλείου

1000mods

Οι 1000mods είναι ένα συγκρότημα psychedelic/stoner Rock από το Χιλιομόδι Κορίνθου.  Ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2006 και έχουν καταφέρει να εδραιωθούν ως μία ιδιαίτερα σημαντική παρουσία στο χώρο την ελληνικής αλλά και ξένης Stoner Rock σκηνής, με εμφανίσεις μαζί με ονόματα όπως οι Karma to Burn, Brant Bjork, Colour Haze, Radio Moscow, My Sleeping Karma, και παρουσίες σε πολυάριθμα live σε όλη την Ελλάδα.

Το φθινόπωρο του 2011 και την άνοιξη του 2013 πραγματοποίησαν δύο επιτυχημένες ευρωπαϊκές περιοδείες για την προώθηση των Super Van Vacation και Valley of Sand τις παραγωγές των οποίων επιμελήθηκε ο Billy Anderson (ο παραγωγός πίσω από θρυλικά άλμπουμ (Sleep, Melvins, Neurosis, Om, Los Natas, Orange Goblin κα).

Τώρα έρχονται στο Ηράκλειο για πρώτη φορά ώστε να μας σαγηνεύσουν με τις βαριά ταξιδιάρικες συνθέσεις τους και την βροντερή σκηνική τους παρουσία.

Κυκλοφορίες:
"Blank Reality" (2007) EP, CD
"Liquid Sleep" (2009) EP , 7’’
Split Tape /w Wight (2009)
"Super Van Vacation" (2011) 2LP, CD (2LP re issue 2013)
"Valley Of Sand" (2012) EP, 12’’

www.1000mods.com
FB: http://tinyurl.com/6yps8jq

Cosmic Plunge: heavy stoned doom rock

Οι Cosmic Plunge σχηματίστηκαν το Μάιο του 2010 στο Ηράκλειο Κρήτης.  Μετά το σχηματισμό τους και μετά από διάφορες αλλαγές στη σύστασή τους ξεκίνησαν να δουλεύουν σε δικό τους υλικό εμπνεόμενοι από τις 3 τελευταίες δεκαετίες της ροκ, προσανατολισμένοι σε ένα doom/stoner ήχο αλλά και σε συναφείς επιρροές.  Με την τελική τους σύσταση να προκύπτει το καλοκαίρι του 2012, συνέχισαν τη δουλειά πάνω σε παλιό και νέο δικό τους υλικό. Πλέον είναι έτοιμοι να συνεχίσουν και τις εμφανίσεις στους στο Ηράκλειο και αλλού και να μπουν στο studio για να δώσουν στο κοινό που τους αντάμειψε από νωρίς με θετικά σχόλια αυτό που περιμένει.

http://www.myspace.com/cosmicplunge
FB: http://tinyurl.com/nun3lhb

Master Reset: Alternative / Metal / Progressive

Οι Master Reset από το Ηράκλειο Κρήτης και από την Αθήνα δημιουργήθηκαν το 2007. Οι ατομικές εκκινήσεις από «σκληρά» ακούσματα των μελών οδήγησαν στη δημιουργία ενός “alternative/progressive /metal” ήχου, ο οποίος αποτυπώθηκε στο ντεμπούτο της μπάντας ονόματι Nutshell Republic που κυκλοφόρησε το 2009, με κριτικές 8/10 από το Metal Hammer, ηχογραφημένο στα Fredman Studios στο Goteborg της Σουηδίας, ενώ ετοιμάζουν και το δεύτερό τους άλμπουμ με νέα μέλη στα φωνητικά, στο μπάσο και στα ντραμς. Επί σκηνής υπόσχονται δυνατά riffs, αστείρευτη ενέργεια και γερά ταρακουνήματα.

Reverbnation: http://www.reverbnation.com/masterreset
FB: http://tinyurl.com/pvo44rd

Οι One Year Delay είναι μια μπάντα από την Καλαμάτα που ιδρύθηκε το 2012. Με επίκεντρο hard rock ήχους, συνδυάζουν έντονες metal, punk και grunge επιρροές. Αυτόν τον καιρό ετοιμάζουν δικό τους υλικό.

FB: http://tinyurl.com/pwfezxo

Ο Studio FM1 105,4, o ραδιοφωνικός σταθμός των σπουδαστών του Τ.Ε.Ι. Ηρακλείου Κρήτης, αποτελείται από μια ομάδα φοιτητών που με αγάπη για τη μουσική έχει καταφέρει να φτιάξει έναν πολυποίκιλο πυρήνα αλληλεπιδράσεων, δραστηριοποιούμενος στο Ηράκλειο από το 1989 με ραδιοφωνικές εκπομπές, μουσικές συναυλίες καθώς και πάρτυ. Κάθε χρόνο διάφορα μουσικά είδη εξερευνούνταν μέσω των διοργανώσεών του. Στο ιστορικό του σταθμού συγκαταλέγεται και το Radioactive Festival, από τα μεγαλύτερα μουσικο-πολιτιστικά φεστιβάλ στην Κρήτη. (fm1.teicrete.gr)

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET