Rock opera και βιβλίο από τον κιθαρίστα των The Who

...και αν υπάρχει κάποιος που ξέρει να φτιάχνει concept δίσκους, αυτός είναι ο Pete Townshend!

08/05/2015 @ 20:44
Καθώς οι The Who συνεχίζουν τους εορτασμούς της 50στης επετείου τους, ο κιθαρίστας Pete Townshend αποκαλύπτει πως έχει κάτι μεγαλεπήβολο στα σκαριά.

Ο 70χρονος Townshend θα είναι αρκετά απασχολημένος με τους The Who καθώς θα είναι headliners στην τελευταία βραδιά του Glastonbury και επίσης θα εμφανιστούν στο βρετανικό Summer Time Festival στις 26 Ιουνίου. Ωστόσο, βρίσκει χρόνο να ασχολείται σιγά-σιγά και με άλλα πρότζεκτ.

Δήλωσε στο Rolling Stone: «Αυτόν τον καιρό δουλεύω πάνω σε ένα μεγάλο πρότζεκτ που μπορεί να είναι μισό rock opera και μισό art installation. Δεν ξέρω πώς ακριβώς θα προκύψει. Θα ξεκινήσω με ένα βιβλίο. Αλλά, δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο προς το παρόν.»

Σχετικά με το ενδεχόμενο καινούργιου σόλο δίσκου, απάντησε: «Έχει περάσει πάρα πολύς καιρός από τον τελευταίο σόλο δίσκο μου. Αν έφτιαχνα έναν τώρα, θα ήθελα να αναφερθώ σε όλα τα πράγματα που συμβαίνουν αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη. Είμαι αρκετά γέρος, αρκετά σοφός, αρκετά χαζός, έχω κάνει αρκετές ανοησίες, ώστε τώρα να μπορώ να λέω ό,τι θέλω. Δεν θα είναι δημοφιλές, αλλά κανείς δεν μπορεί να με βλάψει τώρα.»

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον όλα αυτά που ετοιμάζει ο Pete Townshend. Δεν ξεχνάμε άλλωστε πως είναι ο κύριος άνθρωπος πίσω από έναν από τους πιο εμβληματικούς concept δίσκους όλων των εποχών, το "Tommy" του 1969.
  • SHARE
  • TWEET