Παραλίγο supergroup με τους Paul McCartney, Jimi Hendrix και Miles Davis το 1969

13/05/2013 @ 11:06
Όπως αποκαλύφθηκε, μια πραγματικά εντυπωσιακή συνύπαρξη ήταν στα σκαριά το 1969.

Όταν ο Jimi Hendrix, ο Miles Davis και ο drummer του Miles Davis, Tony Williams, σχεδίαζαν να ηχογραφήσουν δίσκο μαζί το 1969, είχαν στείλει τηλεγράφημα στον Paul McCartney ζητώντας του να αναλάβει το μπάσο.

Το τηλεγράφημα που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα έγραφε το εξής (παρατίθεται αυτούσιο): «We are recording and (sic) LP together this weekend. How about coming in to play bass stop call Alan Douglas 212-5812212. Peace Jimi Hendrix Miles Davis Tony Williams.»

Παρόλα αυτά, ο υπασπιστής των Beatles, Peter Brown, ήταν αυτός που απάντησε λέγοντας ότι ο McCartney βρισκόταν σε διακοπές στη Σκωτία και θα έμενε εκεί για ακόμη δύο εβδομάδες. Τελικά η ηχογράφηση δεν έλαβε χώρα ποτέ και ο μεγάλος Jimi Hendrix έφυγε από τη ζωή 11 μήνες αργότερα, στις 18 Σεπτεμβρίου 1970.

Το τηλεγράφημα βρίσκεται αυτήν τη στιγμή στον εκθεσιακό χώρο του Hard Rock Café της Πράγας. Ο ιστορικός του hard rock, Jeff Nolan, δήλωσε στην The Telegraph: «Αυτοί που ακολουθούν στενά την ιστορία του Hendrix ήξεραν γι' αυτό το τηλεγράφημα. Θα ήταν ένα από τα πιο φοβερά supergroup της ιστορίας...»
  • SHARE
  • TWEET