Οπαδός των Joy Division αγόρασε το σπίτι του Ian Curtis

Πλήρωσε 270.000 ευρώ και θα το μετατρέψει σε μουσείο

22/05/2015 @ 10:27
Το σπίτι του τραγουδιστή των Joy Division, Ian Curtis, στο Macclesfield της Βρετανίας, εκεί όπου αυτοκτόνησε, είχε μετατραπεί σε «ευσεβή πόθο» των οπαδών της ιστορικής μπάντας, για να το αποκτήσουν.

Ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες μια καμπάνια για να συγκεντρωθούν τα περίπου 150.000 ευρώ, ώστε να το μετατρέψουν στη συνέχεια σε μουσείο της μπάντας και του τραγουδιστή τους. Ωστόσο, τα λεφτά που είχαν συγκεντρώσει ήταν ελάχιστα. Από το… πουθενά, όπως δημοσίευσε το ΝΜΕ, ο Hadar Goldman, μουσικός και επιχειρηματίας, αγόρασε αυτός το σπίτι, στη διπλάσια σχεδόν τιμή, δίνοντας 270.000 ευρώ.

«Αισθάνθηκα πως έπρεπε να το κάνω, όταν είδα πως η προσπάθεια των οπαδών δεν είχε τύχη. Δεν πρόκειται μόνο για το παρελθόν. Οι The Joy Division είναι η αγαπημένη μου μπάντα και η κληρονομιά τους αξίζει να μεταφερθεί και στις επόμενες γενιές» δηλώνει ο ίδιος, προσθέτοντας που επιθυμεί να το μετατρέψει σε μουσείο. 

Πριν λίγο καιρό, ο ηγέτης των New Order και κιθαρίστας των Joy Division, Bernard Sumner είχε πει πως «για μένα το σπίτι αυτό είναι ένας τόπος θλίψης. Δεν θα ήθελα να επιστρέψω ποτέ εκεί…»
  • SHARE
  • TWEET