Οι Audioslave (ξανα)γράφουν ιστορία

15/05/2005 @ 19:52
Ιστορία έγραψαν οι Audioslave την περασμένη Παρασκευή 6 Μαΐου με τη ζωντανή τους εμφάνιση στην κεντρική πλατεία της Αβάνας, στην Κούβα. Το διάσημο supergroup που δημιουργήθηκε από τις στάχτες των Soundgarden και των Rage Against The Machine, έγινε η πρώτη αμερικάνικη μπάντα που εμφανίστηκε ζωντανά στην εξωτική αλλά και πολύπαθη -λόγω εμπάργκο- χώρα της Λατινικής Αμερικής. Αξιοσημείωτο επίσης είναι πως η συγκεκριμένη πλατεία "δημιουργήθηκε" πριν από μερικά μόλις χρόνια ως τόπος μαζικής διαμαρτυρίας κατά των κυβερνήσεων των Η.Π.Α.!

"Είναι πραγματικά φανταστικό να παίζουμε μουσική σ' ένα μέρος όπου κανένα συγκρότημα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν έχει ξαναπαίξει και ακόμη καλύτερο το ότι είμαστε το πρώτο συγκρότημα που έρχεται για να παίξει δυνατή ροκ μουσική" δήλωσε ο Chris Cornell, frontman του συγκροτήματος.

Περισσότερα από 70 μέσα ενημέρωσης κάλυψαν τη συγκεκριμένη συναυλία. Μεταξύ άλλων τα REUTERS/UK, CNN/US, MTV, BBC, AFP κ.α.

Στις 18 Μαΐου, εν τω μεταξύ, η μπάντα θα παρουσιάσει το εκρηκτικό live set της στην καρδιά του L.A., τη Hollywood Boulevard, σε μια εμφάνιση που θα μεταδοθεί ζωντανά από το ABC και το show του Jimmy Kimmel, "Jimmy Kimmel Live". Αναμένεται πως πάνω από 10.000 φίλοι των Audioslave θα παραλύσουν την κίνηση στον κεντρικότερο δρόμο του L.A. για να ακούσουν το υλικό από το νέο άλμπουμ της μπάντας, με τίτλο "Out Of Exile" που θα κυκλοφορήσει λίγες μέρες αργότερα (24 Μαΐου).


Οι Audioslave θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια της εκπομπής, η οποία μεταδίδεται μεταξύ 12:05 και 1:05am από το ABC, δύο από τα ολοκαίνουρια τραγούδια τους, ενώ οι fans θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ακούσουν και άλλα παλαιότερα.

"Audioslave is a great band that deserves a great platform and on top of that, it's always fun to close a street down" αναφέρει ο παραγωγός της εκπομπής, Kimmel.

"When I first moved to L.A. I walked the length of Hollywood Boulevard trying to get a retail job there and nobody would hire me" εξομολογείται ο κιθαρίστας της μπάντας, Tom Morello. "Now they are shutting down the entire street so that Audioslave can rock a free show for our fans. We are very excited to rattle the windows of the whole damn city."

Το album "Out Of Exile" είναι η follow-up κυκλοφορία του πολύ πετυχημένου εκ των πραγμάτων debut album, αφού πούλησε περισσότερα από 4 εκατομύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το πρώτο single, με τίτλο "Be Yourself", είναι ήδη στο #1 στα rock και alternative radio charts, εδώ και τρεις εβδομάδες, αμέσως μετά την κυκλοφορία του single. Η μπάντα αποτελείται από τον Chris Cornell, πρώην τραγουδιστή των Soundgarden και τα πρώην μέλη των Rage Against The Machine Tom Morello (κιθάρα) & Tim Commerford (μπάσσο). Την μπάντα συμπληρώνει ο Brad Wilk (drums).

Executive producers είναι οι Jimmy Kimmel και Duncan Gray, ενώ βοηθός executive έχει αναλάβει ο Jason Schrift. Η εκπομπή "Jimmy Kimmel Live" μεταδίδεται ζωντανά από το studio μπροστά σε κοινό, ενώ παραγωγός είναι η Jackhole Industries με τη συνεργασία της Touchstone Television.

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET