Οι Aristocrats τον Απρίλιο ζωντανά στην Αθήνα

Παρουσιάζουν το νέο τους CD, "Culture Clash"

27/02/2014 @ 12:02
The Aristocrats: Guthrie Govan (g) - Bryan Beller (b) - Marco Minnemann (d)

Παρασκευή 4  Απριλίου '14 | Ώρα: 21:00
Σάββατο 5 Απριλίου '14 | Ώρα: 22:30
Αθηνά Live

Tο αποτέλεσμα της συνάντησης τριών βιρτουόζων μουσικών είναι οι Aristocrats. Το group που, όπου κι αν εμφανιστεί, ξεσηκώνει τον κόσμο με την ενέργεια και τον ηλεκτρισμό που υπάρχει πάνω στη σκηνή.

Το supergroup που απολαύσαμε το Νοέμβριο του '12 επισκέπτεται για μία ακόμη φορά την Ελλάδα για να παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ: "Culture Clash".

Η ένωση των τριών αυτών μουσικών, έγινε όταν ο Govan κλήθηκε την τελευταία στιγμή να αντικαταστήσει τον κιθαρίστα του Trio στο οποίο συμμετείχαν οι Beller και Minnemann (NAMM show - Καλιφόρνια, 2011).

O Guthrie Govan, o Bryan Beller και ο Marco Minnemann είναι τρείς μουσικοί πού θεωρούνται, ο καθένας ξεχωριστά, κορυφή στο είδος τους. Ο Govan, είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο πολυσυζητημένους μουσικούς παγκοσμίως σήμερα.  Το CD του, "Erotic Cakes", εντυπωσίασε τόσο το κοινό του που τον έκανε αυτόματα, εκτός από εξώφυλλο στο Guitar Player Magazine (Ιούλιος 2011), έναν από τους πιο περιζήτητους κιθαρίστες.

Ο Bryan Beller πολύ γνωστός μπασίστας από τις συνεργασίες του με τον Steve Vai, την metal μπάντα Dethklok, και τη συμμετοχή του σε πολλά CD και DVD. Η προσωπική του δισκογραφία αριθμεί τρία προσωπικά CD και τρία DVD, εκ των οποίων το ένα εκπαιδευτικό.

O Marco Minnemann, o drummer που έχει συνεργαστεί από τον Steven Wilson και τον Joe Satriani μέχρι και death metal groups όπως οι Necrophagist.

Πρωτοποριακός και πολυτάλαντος αφού εκτός από drums παίζει και πολλά άλλα όργανα, ενώ και ως συνθέτης έχει να αριθμήσει περί τα 20 solo CD και DVD.

Λίγες μόνο μέρες μετά την πρώτη, τυχαία συνάντηση του group, ηχογραφήθηκε το πρώτο τους CD που εμπεριείχε εννέα κομμάτια.

Είναι εμφανής η επιρροή όλων τους από το Jazz-rock fusion των Return to Forever, τη Mahavishnu Orchestra, τους King Crimson αλλά και τους ήρωες της κιθάρας Steve Vai και Joe Satriani καθώς επίσης και η σατιρική μουσική των Frank Zappa και Mike Keneally...

Εμπνεόμενοι ο ένας από τον άλλον και γράφοντας κομμάτια ο ένας για τον άλλον, κατέληξαν στο CD "The Aristocrats", ένα ορχηστρικό άλμπουμ που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε Αμερική, Ιαπωνία και Ευρώπη.

Το 2013 το group κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο CD: "Culture Clash"...

Ο τίτλος εμπνευσμένος από την πολυεθνική ταυτότητα του group (ο Govan Βρετανός, ο Beller Αμερικάνος και ο Minnemann Γερμανός) ταυτόχρονα με μία υποψία αναφοράς σε μία σκηνή από την ταινία των αδελφών Coen, "A Serious Man".

Η φόρμουλα είναι για μια ακόμη φορά η ίδια: τρία κομμάτια από το κάθε μέλος του group, εμπλουτισμένα όμως με την 18-μηνη ομαδική εμπειρία από την τουρνέ του group... Το αποτέλεσμα... έντονο, περιπετιώδες και εξαιρετικά καλό!

Μετά λοιπόν από την περιοδεία τους σε Αμερική, Ασία και Ευρώπη, σειρά έχει το ανυπόμονο και φιλόμουσο κοινό της Ελλάδας.

Παρασκευή 4 Απριλίου '14 | Ώρα: 21:00
Σάββατο 5 Απριλίου '14 | Ώρα: 22:30

Αθηνά Live: Λ. Ποσειδώνος 3 - Παραλία Ν. Φαλήρου- Μοσχάτου
Τηλ. 210-4813605 – 210-4819355

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET