Με καρκίνο διαγνώσθηκε ο Chris Squire των Yes

Ο θρυλικός μπασίστας αφήνει για πρώτη φορά το πόστο του στην ιστορική prog μπάντα και ξεκινάει θεραπεία

19/05/2015 @ 16:15
Με καρκίνο διαγνώσθηκε δυστυχώς και ο θρυλικός μπασίστας των Yes, Chris Squire.

Ο Squire πάσχει από έναν σπάνιο τύπο λευχαιμίας (οξεία ερυθροειδής λευχαιμία) και πρόκειται να ξεκινήσει χημειοθεραπεία στο Phoenix της Arizona, όπου διαμένει μόνιμα.

Για τις επερχόμενες συναυλίες της μπάντας, θα αντικατασταθεί από τον πολυοργανίστα και παλιότερο μέλος Billy Sherwood, αφήνοντας για πρώτη φορά το πόστο του στους ιστορικούς prog rockers.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά τα εξής: «Θα είναι η πρώτη φορά, μετά από την δημιουργία της μπάντας το 1968, που θα παίξουν χωρίς εμένα. Τα παιδιά και εγώ συμφωνήσαμε ότι ο Billy θα τα πάει εξαιρετικά καλύπτοντάς με, και οι συναυλίες ως σύνολο θα αποτελέσουν την ίδια «Yes εμπειρία» που όλα αυτά τα χρόνια βιώνουν οι οπαδοί.»

Πριν από μερικές ημέρες, ο σπουδαίος μπασίστας και τραγουδιστής των Primus, Les Claypool, συμπεριέλαβε τον Squire στους δέκα αγαπημένους του μπασίστες, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως έχει τον καλύτερο τόνο.

Μια αναλυτική παρουσίαση της πορείας του θρυλικού μπασίστα με τους Yes μπορείτε να διαβάσετε στον αναλυτικό οδηγό δισκογραφίας του συγκροτήματος που επιμελήθηκε ο Πάνος Παπάζογλου.
  • SHARE
  • TWEET