Kirk Hammett (Metallica): «Η πειρατεία και το internet σκότωσαν τη μουσική βιομηχανία»

Ο Hammett θυμάται τις εποχές που ο κόσμος κατέκλυζε τα δισκοπωλεία την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας δίσκων

27/02/2014 @ 10:36
Ο κιθαρίστας των Metallica, Kirk Hammett, μίλησε στο Noisey σε πρόσφατη συνέντευξή του για θέματα όπως η διαδικτυακή πειρατεία.

«Το καλύτερο πράγμα που έχεις να κάνεις είναι να δεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Πρέπει να το δεχτείς για αυτό που είναι, γιατί διατηρεί τη μουσική μας ζωντανή και εκεί έξω. Έτσι, ο κόσμος μπορεί ακόμα να μας ακούει. Εμείς απλά μαθαίνουμε πώς να προσαρμοζόμαστε σε αυτές τις αλλαγές.»

«Όλο το θέμα με την πειρατεία και το internet σκότωσε τη μουσική βιομηχανία. Και όχι μόνο αυτό: άλλαξε μέχρι και το πώς ηχεί η μουσική. Τώρα πια υπάρχει μικρότερο κίνητρο να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό, γιατί μπορείς να ηχογραφήσεις οτιδήποτε και να το δώσεις στον κόσμο, ο οποίος θα πει αν είναι φοβερό, αν είναι χάλια ή οτιδήποτε θέλει.»

Έπειτα, ο Hammett θυμήθηκε τα παλιά: «Παλιά έπρεπε να δουλέψεις πολύ σκληρά για να κερδίσεις το σεβασμό και να πουλήσεις δίσκους. Έπρεπε να ανταγωνιστείς όλες αυτές τις φοβερές μπάντες που έβγαζαν φοβερούς δίσκους. Αυτό το πράγμα δεν υπάρχει πια. Όλοι βγάζουν έναν δίσκο ο οποίος αιωρείται στον κυβερνοχώρο. Αυτό που μου λείπει είναι που ο κόσμος πραγματικά αφοσιωνόταν σε ένα συγκρότημα. Όταν έβγαζες δίσκο, ήταν μεγάλη υπόθεση, όλοι μιλούσαν γι' αυτό. Πήγαινες στο δισκοπωλείο κι έβλεπες κόσμο να το αγοράζει και να είναι ενθουσιασμένος. 'Πρόλαβες να το ακούσεις;' 'Όχι ακόμα!' - και τώρα όλα αυτά χάθηκαν εξαιτίας του διαδικτύου.»

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Hammett εδώ.
  • SHARE
  • TWEET