Η αστυνομία του Μάντσεστερ διώκει τις επιθέσεις εναντίον goth, emo και punk ατόμων ως εγκλήματα μίσους

05/04/2013 @ 11:25
Οι επιθέσεις κατά οπαδών του metal, της goth, emo και punk μουσικής θα θεωρούνται από εδώ και στο εξής εγκλήματα μίσους, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Μάντσεστερ. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από καμπάνια που οργάνωσε το ίδρυμα Sophie Lancaster.

Η Sophie δολοφονήθηκε το 2007, σε ηλικία 20 ετών, όταν μία ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αυτή και το αγόρι της, Robert Maltby, επειδή φορούσαν goth ρούχα. Οι νεαροί συνελήφθησαν, δύο από αυτούς καταδικάστηκαν σε ισόβια, ενώ στους υπόλοιπους τρεις επιβλήθηκε ελαφρύτερη ποινή για πρόκληση σωματικής βλάβης.

Έκτοτε το ίδρυμα που δημιουργήθηκε στη μνήμη της ξεκίνησε μία καμπάνια ώστε να τραβήξει την προσοχή του κόσμου ενάντια στις επιθέσεις που γίνονται κατά ανθρώπων που η εμφάνισή τους δηλώνει πως είναι οπαδοί της heavy ή της dark μουσικής.

Τώρα ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ Garry Shewan δήλωσε: «Όσοι άνθρωποι επιθυμούν να εκφράζουν την εναλλακτική τους μουσική κουλτούρα και ταυτότητα δεν πρέπει να ανέχονται εγκλήματα μίσους.»

Η αλλαγή στην κατηγορία σημαίνει πως τα εγκλήματα μίσους θα λαμβάνουν περισσότερη δημοσιότητα και θα υπάρχει παράλληλα η δυνατότητα για περισσότερη στήριξη στα θύματα και τις οικογένειές τους. Δεν σημαίνει όμως πως θα αλλάξει η ποινή όσων τα πράττουν.
  • SHARE
  • TWEET