Glenn Hughes και The Lizards ζωντανά σε Λευκωσία και Πάφο

28/02/2005 @ 16:27
"Ξαστεριά" θα απολαύσουν και φέτος οι Κύπριοι φίλοι της ροκ μουσικής. Μετά την περσινή παρέλαση αστέρων, το 2005 αναμένεται να φαντάζει βγαλμένο από τα πιο τρελά τους όνειρα με εκπροσώπους της παγκόσμιας ροκ σκηνής και μέλη εκλεκτών συγκοτημάτων που άφησαν τη δική τους σφραγίδα σε όλα τα μουσικά κινήματα τις τελευταίες δεκαετίες. Η αρχή γίνεται τον επόμενο μήνα, ο διάσημος μπασίστας Γκλεν Χιουζ, με θητεία σε συγκροτήματα όπως οι Deep Purple, οι Black Sabbath και νωρίτερα οι Trapeze, επισκέπτεται την Κύπρο για δύο φαντασμαγορικές εμφανίσεις σε Λευκωσία και Πάφο. Μαζί με τον διάσημο καλλιτέχνη θα εμφανιστεί και το γνωστό ροκ συγκρότημα The Lizards.

Όσα και να γραφτούν για τον Glenn Hughes ίσως να μην αρκούν, ίσως και να είναι άδικο για αυτόν, για τα πράγματα που δεν είναι σε θέση να ειπωθούν. Και αυτό διότι η πορεία που διέγραψε και συνεχίζει να διαγράφει αποτελεί από μόνη της αστείρευτη πηγή πληροφοριών για την Ιστορία της ροκ. Σημάδεψε γενιές, μεγάλωσαν μαζί του εκατομμύρια άνθρωποι και, ακόμη και σήμερα, μεγαλώνουν νέοι μαζί του. Οπως οι Deep Purple και ο Glenn Hughes χαρακτηρίζεται από μία φρεσκάδα και λαμπερότητα και οι οπαδοί τους, ανεξαρτήτου ηλικίας, διατηρούνται πάντα νέοι μέσα τους. Και η μουσική τους δείχνει πως είναι το ελιξίριο αυτής της νεότητας...

Ο Glenn Hughes αναμένεται να χαρίσει αξέχαστες στιγμές στους Κύπριους φαν, εξαπολύοντας τα μεθυστικά μουσικά του όπλα και αποδίδοντας τις υψηλού επιπέδου ερμηνείες του σε ύψη δυσθεώρητα για τους περισσότερους ερμηνευτές. Ο σπουδαίος καλλιτέχνης, έχει συνηθίσει στις ζωντανές του εμφανίσεις σε απίστευτες θεατρικές ερμηνείες με τη συνοδεία εξαιρετικών οπτικών εφέ, «παίρνοντας» το μυαλό των θεατών με την ενέργειά του.

Οι Lizards, έχουν στα ντραμς τον «πολύ» Bobby Rondinelli, με θητεία στους Rainbow, τους Blue Oyster Cult, τους Black Sabbath και τους Riot, στα φωνητικά τον Mike DiΜeo (με θητεία στους Riot), στο μπάσο τον Randy Pratt και στην κιθάρα τον Patrick Klein. Με τέτοια «διαλεχτά» μέλη, υπόσχονται ένα χορταστικό set από hard rockin' funk, στέλνοντας στα ουράνια τους φιλόμουσους.

Ενεργά και στη δισκογραφία

Ο Glenn Hughes, είναι ένας από τους ελάχιστους εκπροσώπους του classic rock που συνεχίζει να εκπλήσσει σε κάθε live εμφάνιση, αλλά και σε κάθε κυκλοφορία. Στις 22 Φεβρουαρίου κυκλοφορεί (στις Η.Π.Α. και τον Καναδά) το solo album του μπασίστα με τίτλο «Soul Mover», το οποίο ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Los Angeles την άνοιξη του 2004 και συμμετέχουν ο Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) στα drums, o JJ Marsh στην κιθάρα και ο Ed Roth στα πλήκτρα. Το album περιλαμβάνει επίσης μια guest εμφάνιση, στο ομότιτλο κομμάτι, από τον κιθαρίστα Dave Navarro (Jane’s Addiction, ex-Red Hot Chili Peppers). Στο μεταξύ, ο Glenn Hughes συμμετέχει και στο album που θα κυκλοφορήσει ο Tony Iommi (Black Sabbath) μέσα στο 2005.

Οι μοναδικές για τα δεδομένα της Κύπρου συναυλίες θα λάβουν χώρα στο Pavilion στη Λευκωσία, στις 24 Μαρτίου, 9.00μμ και στο Club Notos στην Πάφο στις 25 Μαρτίου. Η είσοδος για το κοινό τιμάται στις 15ΛΚ.

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET