Φωτιά καταστρέφει την αποθήκη του Neil Young

12/11/2010 @ 11:12
Ειδησεογραφικές πηγές από την πόλη San Carlos της California αναφέρουν ότι μία αποθήκη, γεμάτη με μουσικό εξοπλισμό του Neil Young, αυτοκίνητα αντίκες καθώς και διάφορα άλλα συλλεκτικά αντικείμενα, καταστράφηκε σε πυρκαγιά την περασμένη Τρίτη, 9 Νοεμβρίου, προκαλώντας ζημιές που ανέρχονται σε 1.100.000 δολάρια.

Εργαζόμενοι και φίλοι πέρασαν τη μέρα μετακινώντας κιθάρες, μεταλλικά κουτιά οπτικοακουστικού υλικού, κορνίζες και άλλα αντικείμενα που βρίσκονταν στο κτίριο. Ο Young, που διαμένει στην κοντινή πόλη La Honda, έφτασε στο σημείο αργά το βράδυ και επόπτευσε την καταστροφή. Το θετικό είναι ότι κανείς δεν τραυματίστηκε από την πυρκαγιά.

Οι έρευνες που έγιναν απέκλεισαν τον ενδεχόμενο εμπρησμό, όμως τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Η αποθήκη, που είχε συνολικό εμβαδόν περίπου 930 τετραγωνικά μέτρα, υπέστη ζημιές 300.000 δολαρίων, ενώ η αξία των πραγμάτων του Young που καταστράφηκαν υπολογίζεται στις 800.000 δολάρια, σύμφωνα με τον αρχηγό της πυροσβεστικής υπηρεσίας της περιοχής.

«Πολλά από αυτά είναι μουσικά όργανα και ηλεκτρονικός εξοπλισμός», είπε. «Είναι μεγάλης αξίας».

Η φωτιά ξέσπασε στις 2:55 π.μ. και τα πυροσβεστικά συνεργεία την έθεσαν υπό έλεγχο στις 3:45 π.μ., ενώ κατάφεραν να διασώσουν το 70% των αντικειμένων, μεταξύ των οποίων και έξι αυτοκίνητα αντίκες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

  • SHARE
  • TWEET