Έρχεται το πρώτο studio album των Shadow Theory

08/10/2010 @ 10:52
Είχαμε γράψει και παλιότερα ότι ο Devon Graves, κατά κόσμον Buddy Lackey, εργαζόταν πυρετωδώς για το ντεμπούτο των Shadow Theory, του supergroup του progressive metal, που περιλαμβάνει στις τάξεις του, πέραν φυσικά του ίδιου του Graves, τους Kristoffer Gildenlow (ex-Pain Of Salvation), Demi Scott, Arne Schuppner και Johanne James.

Πλέον, έπειτα και από ανακοίνωση της InsideOut, η πρώτη επίσημη κυκλοφορία των Shadow Theory, "Behind The Black Veil", βρίσκει το δρόμο της προς τα δισκοπωλεία στις 22 Νοεμβρίου του 2010. Συνδυάζει, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, στοιχεία από thrash, psychedelic και symphonic metal με folk και prog-rock ήχους, ενώ στην ουσία αποτελεί και το πρώτο concept album του Graves, με την ιστορία του να πραγματεύεται έναν άντρα ο οποίος ξυπνάει από διαδοχικούς εφιάλτες, σε σημείο που δε μπορεί να ξεχωρίσει που τελειώνει το όνειρο και ξεκινά η πραγματικότητα.

«Μέσα από τα ταξίδια του, περιοδεύοντας με τους Deadsoul Tribe, ο Devon γνώρισε πολλούς καλούς μουσικούς. Μια μέρα ξεκίνησε να αναρωτιέται: «Πως θα ήταν να παίζει κανείς σε μία μπάντα, η οποία θα αποτελούταν από τους καλύτερους μουσικούς που έχει γνωρίσει στην πορεία του;». Έτσι, όπως και στην περίπτωση του Dr. Frankenstein, που μάζεψε τους δυνατότερους άντρες για να δημιουργήσει το τέρας του, ο Devon παρουσιάζει το δικό του τέρας, τους Shadow Theory, οι οποίοι αποτελούνται από τους καλύτερους μουσικούς που θα μπορούσε να μαζέψει», αναφέρει η ανακοίνωση της InsideOut.

Ένα από τα κομμάτια του δίσκου, το "The Sound Of Flies", μπορείτε να ακούσετε στο Myspace της μπάντας, εδώ: www.myspace.com/theshadowtheoryofficial

Track-listing:
01. I Open Up My Eyes (7:04)
02. The Sound of Flies (4:40)
03. Ghostride (5:32)
04. Welcome (5:02)
05. By the Crossroads (5:35)
06. Selebrate (3:17)
07. Snakeskin (3:48)
08. Sleepwalking (5:17)
09. The Black Cradle (5:15)
10. A Candle in the Gallery (3:57)
11. A Symphony of Shadows (7:55)

Συνέντευξη: The Shadow Theory
  • SHARE
  • TWEET