Έξαλλος ο Tom Petty με Αμερικανίδα πολιτικό που χρησιμοποιεί τραγούδι του

30/06/2011 @ 09:06
Νομικά προτίθεται να κινηθεί ο Tom Petty εναντίον Αμερικανίδας πολιτικού, η οποία χρησιμοποιεί τραγούδι του στην προεκλογική της καμπάνια.

Πρόκειται για τη γερουσιαστή από τη Minnesota, Michelle Bachmann, η οποία έχει σκοπό να «τρέξει» για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, που θα γίνουν το Νοέμβριο του 2012. Η Bachmann, που ήδη έχει ξεκινήσει την προεκλογική της εκστρατεία, χρησιμοποίησε το "American Girl" του Tom Petty χωρίς να ζητήσει την άδειά του, κάτι που τον εξόργισε και τον έκανε να απειλεί ότι θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, αν αυτή δε σταματήσει να το χρησιμοποιεί.

Είναι η δεύτερη φορά που ο Tom Petty έρχεται αντιμέτωπος με τέτοιο περιστατικό, καθώς το 2000 ο τότε υποψήφιος, και μετέπειτα νικητής των εκλογών, George W. Bush είχε χρησιμοποιήσει, χωρίς την άδεια του Petty, το κομμάτι "I Won't Back Down". Η υπόθεση δεν έφτασε ποτέ στα δικαστήρια, καθώς ο Bush σεβάστηκε αμέσως την επιθυμία του καλλιτέχνη να αποσυρθεί το κομμάτι από την προεκλογική του καμπάνια.
  • SHARE
  • TWEET