Δίσκος πωλείται αντί του αστρονομικού ποσού των 175.000 δολαρίων

«Το ιερό δισκοπότηρο των υπογεγραμμένων rock 'n' roll δίσκων»

20/01/2014 @ 10:22
Αντί του αστρονομικού ποσού των 175.698 δολαρίων πωλήθηκε σε δημοπρασία η πρώτη μονοφωνική έκδοση του "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" των Beatles, υπογεγραμμένη και από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος.

Τις υπογραφές των τεσσάρων σκαθαριών απέσπασε ένας νεαρός αχθοφόρος που δούλευε στο Atlantic Hotel του Newquay, όταν το συγκρότημα διέμεινε εκεί τον Σεπτέμβριο του 1967 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του "Magical Mystery Tour".

O πρώην πλέον ιδιοκτήτης του αντικειμένου θυμάται πως απέσπασε στα κρυφά τις υπογραφές, καθώς υπήρχαν ρητές εντολές να μην ενοχλείται το συγκρότημα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η υπογραφή του George Harrison μπήκε κάποιες μέρες αργότερα από αυτές των Paul McCartney, Ringo Starr και John Lennon.

Το γνήσιο των υπογραφών επιβεβαίωσε ο ειδικός Frank Caiazzo, δηλώνοντας πως «υπογεγραμμένες και από τα τέσσερα μέλη των Beatles κόπιες του "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band" είναι πραγματικά σπάνιες και αποτελούν για πολλούς συλλέκτες το ιερό δισκοπότηρο των υπογεγραμμένων rock 'n' roll δίσκων».

  • SHARE
  • TWEET