O Bruce Springsteen στο πλευρό της LGBT κοινότητας

Ακύρωσε συναυλία στην Β. Καρολίνα λόγω νόμου-προσβολής κατά των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ

09/04/2016 @ 09:01

Ο Bruce Springsteen ακύρωσε τη συναυλία που θα έδινε την Κυριακή στη Βόρεια Καρολίνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόσφατη ψήφιση ενός νόμου που θεωρεί, όπως πολλούς ακόμα, προσβολή προς την LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual και Transgender) κοινότητα.

«H Βόρεια Καρολίνα μόλις ψήφισε έναν νόμο, γνωστό από τα media ως αυτός της "τουαλέτας". Mια επιτροπή θα επιλέγει ποιές δημόσιες τουαλέτες θα χρησιμοποιούν τα διαφυλικά άτομα. Εξίσου σημαντικό είναι πως ο νέος νόμος προσβάλλει επίσης τα δικαιώματα των LGBT πολιτών να προβούν σε μηνύσεις όταν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους παραβιάζονται στο χώρο εργασίας. Καμία άλλη ομάδα της Βόρειας Καρολίνας δεν αντιμετωπίζει τέτοιο βάρος και πίεση. Aποφασίσαμε να σταθούμε δίπλα στους μαχητές της ελευθερίας».

Και πρόσθεσε στην επίσημη ανακοίνωση μέσω του επίσημου site: «Ζητώντας συγγνώμη προς τους αφοσιωμένους οπαδούς μας στο Greensboro, ακυρώσαμε την παράστασή μας την Κυριακή 10 Απριλίου. Κάποια πράγματα είναι πιο σημαντικά από ένα rock show και αυτό είναι η πάλη ενάντια στην προκατάληψη και τη μισαλλοδοξία».

Ο Springsteen κατέληξε πως η απόφασή του, μαζί με την E Street Band, να ακυρώσει τη συναυλία είναι το πιο δυνατό μέσο που έχει στα χέρια του για να υψώσει τη φωνή του ενάντια σε όσους «μας κρατούν πίσω αντί να πηγαίνουμε μπροστά».

  • SHARE
  • TWEET