Ο Bono είναι... μία από τις «Γυναίκες της Χρονιάς»

Με τι σκεπτικό βρέθηκε στη λίστα του περιοδικού Glamour;

02/11/2016 @ 21:20

Το αμερικανικό γυναικείο περιοδικό Glamour έκανε χθες γνωστό πως ο Bono θα συμπεριληφθεί στη λίστα με τις Γυναίκες της Χρονιάς (Women of The Year), ως «Άντρας της Χρονιάς», κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του περιοδικού!

«Συζητούσαμε εδώ και χρόνια για το αν θα έπρεπε να τιμήσουμε κάποιον άνδρα στα βραβεία Women of the Year αλλά ποτέ δεν το προχωρήσαμε», είπε, αιτιολογώντας την επιλογή του περιοδικού, η διευθύντρια Cindi Leive, για να προσθέσει: «Υπάρχουν τόσοι πολλοί άντρες που κάνουν υπέροχα πράγματα για τις γυναίκες στις μέρες μας. Ορισμένοι άντρες απλώς το καταλαβαίνουν και ο Bono είναι ένας από αυτούς».

Ο frontman των U2 δήλωσε: «Είμαι ευγνώμων γι' αυτό το βραβείο, αλλά είμαι σίγουρος πως δεν το αξίζω.  Ωστόσο αποτελεί μία ευκαιρία για να δηλώσω ότι η μάχη για την ισότητα δεν πρόκειται να κερδηθεί αν οι άνδρες δεν ηγηθούν μαζί με τις γυναίκες. Είμαστε οι βασικοί υπαίτιοι για τη δημιουργία του προβλήματος, οπότε πρέπει να έχουμε συμμετοχή στη λύση του».

Στη λίστα υπάρχουν προσωπικότητες όπως η Gwen Stefani, η χρυσή Ολυμπιονίκης στη γυμναστική Simon Biles, οι τρεις ιδρύτριες του οργανισμού Black Lives Matter, η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde, η σχεδιάστρια μόδας Miuccia Prada, το plus-sized μοντέλο Ashley Graham.

Βέβαια, η επιλογή του Bono σε μία αμιγώς γυναικεία λίστα προκάλεσε αντιδράσεις, με χρήστες στο Τwitter  να σχολιάζουν αρνητικά την κίνηση του περιοδικού.

  • SHARE
  • TWEET