Άρωμα Ελλάδας στο νέο δίσκο του David Gilmour

23/01/2006 @ 04:44
Την ημέρα των γενεθλίων του και πιο συγκεκριμένα στις 6 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει ο David Gilmour (τραγουδιστής και κιθαρίστας ενός εκ των σπουδαιότερων συγκροτημάτων όλων των εποχών, των Pink Floyd) τον τρίτο του προσωπικό δίσκο, "On An Island". Και αν ο τίτλος σας φέρνει στο νου κάτι από Ελλάδα, τότε αξίζει να αναφέρουμε πως ένα από τα κομμάτια του δίσκου ονομάζεται "Castellorizon"! Είναι βέβαια γνωστό πως ο David Gilmour έχει στην κατοχή του εδώ και πολλά χρόνια σπίτι στη Ρόδο, το οποίο και επισκέπτεται τακτικά.

Κατά τα άλλα, την παραγωγή στο δίσκο έχει κάνει ο David Gilmour από κοινού με τον Phil Manzanera (των Roxy Music) και τον Chris Thomas, ενώ ανάμεσα στους πολλούς συμμετέχοντες μουσικούς βρίσκουμε τον Rick Wright (επίσης των Floyd), τους David Crosby και Graham Nash (Crosby, Stills, Nash & ενίοτε Young...), τον Robert Wyatt, αλλά και τον μπασίστα Guy Pratt (συμμετείχε στις τελευταίες περιοδείες των Floyd ενώ υπήρξε και μέλος των Whitesnake το '97). Αρκετές από τις ενορχηστρώσεις του δίσκου έχουν γίνει από τον διεθνούς φήμης Πολωνό συνθέτη Zbigniew Preisner.

Για το δίσκο ο Gilmour δήλωσε πριν λίγο καιρό: «Είναι η καλύτερη και πιο προσωπική μου δουλειά. Φτιάχνοντας το δίσκο με φίλους μου μουσικούς ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία».

Υπομονή μέχρι τις 6 του Μάρτη λοιπόν...

  • SHARE
  • TWEET