Aphex Twin, Le Tigre, Four Tet, Dalek, Kid606: Κερδίστε πρόσκληση!

17/06/2005 @ 07:22
Το Rocking.gr σε συνεργασία με την Clipart σας προσφέρει μια πρόσκληση για το live των Aphex Twin, Le Tigre, Four Tet, Dalek και Kid606 την Τετάρτη 22 Ιουνίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Φαλήρου (Ολυμπιακά Ακίνητα). Τι πρέπει να κάνετε; Απλώς στέλνετε ένα e-mail στο contest@rocking.gr με τίτλο "Aphex Twin" (και φυσικά τα στοιχεία σας) και μπαίνετε στην κλήρωση για την πρόσκληση. Ο νικητής θα ειδοποιηθεί μέσω e-mail την ερχόμενη Δευτέρα, 20 Ιουνίου.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2005

CLIPART & ASTRA PRESENT:

APHEX TWIN, LE TIGRE, FOUR TET, DALEK, KID606
+ προβολές ταινιών

Ανοιχτό Θέατρο Φαλήρου - Ολυμπιακά Ακίνητα (Beach Volley)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18.00.

Εισιτήρια: 38 euros (προπώληση), 45 euros (ταμείο)
Σημεία προπώλησης: CLIPART, TICKETHOUSE (Αθήνα - Θεσσαλονίκη), PATSIS (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), JINX, VINYL MICROSTORE, ΛΩΤΟΣ (Θεσσαλονίκη).

Πληροφορίες στα: 210.8647600-1 και 210.3304521-2 και manos@olonmusic.com


APHEX TWIN:
Εξερευνώντας τις πιο πειραματικές πτυχές στην ambient και acid, δύο από τις μεγάλες επιρροές της techno στα τέλη των 80’s, οι ηχογραφήσεις του Richard James (γεννημένος στην Cornwall, England) σαν Aphex Twin τον έφεραν να γίνει το Άλφα και το Ωμέγα της electronica μέσα στα 90’s! H εικονοκλαστική του στάση τον οδήγησε πολλές φορές να εξισώνεται με μηδενιστικά είδωλα του τέλους της χιλιετηρίδας όπως οι Nine Inch Nails και Marilyn Manson και να χαίρει παραδόξως μεγάλης αποδοχής και προβολής από Μέσα όπως το MTV. Είναι επίσης και αυτή η οπτική του χαρακτηριστική καταγραφή μέσα από μια σειρά από ιστορικά πραγματικά video clips που έκανε τα mainstream media να ενδιαφερθούν για το έργο του. Ηχογραφήσεις στην Warp records αλλά και στην δική του Rephlex, άλλοτε σαν Aphex Twin και άλλοτε σαν AFX, Polygon Window, Caustic Window, The Dice Man, κατέστησαν τον Richard James σαν μια από τις πιο παραγωγικές μορφές της electronica (που πάντα θα ξέρει να κάνει μεγάλα διαλείμματα) και επιρροή για γενιές ολόκληρες νέων καλλιτεχνών. Το 2005 τον βρίσκει με νέα κυκλοφορία (μετά το Drukqs του 2001!), για την ακρίβεια μια σειρά από 11 δωδεκάϊντσα με τίτλο ‘Analord’. Πολλές από τις κυκλοφορίες του χαρακτηρίζονται hardcore αλλά είναι αυτές οι όμορφες μελωδίες που υποστηρίζουν τα κομμάτια του και δημιουργούν συναισθηματικούς δεσμούς με τους ακροατές, οδηγώντας τους πολλές φορές σε φανατική πίστη. Μια Γιαπωνέζα ποιήτρια μάλιστα ήταν τόσο δεμένη με την δουλειά του, που μετά τον θάνατό της ετάφη με ολόκληρη την Aphex συλλογή της...

LE TIGRE:
Μια δεκαετία πριν, η Kathleen Hanna ποτέ δεν θα ονειρευόταν ότι θα ξεσήκωνε με την μουσική της εκατομμύρια από club kids! Τότε έπαιζε στις Bikini Kill, ένα punk συγκρότημα που όρισε την riot grrrl μουσική κοινότητα και στάση. Όταν διαλύθηκαν το 1998, η Hanna μαζί με τις Johanna Fateman και JD Samson δημιούργησε τις Le Tigre: Το φεμινιστικό μήνυμα των Bikini Kill με groove και beats! Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα lo-fi riot grrrl συγκροτήματα, οι Le Tigre από τη Νέα Υόρκη, χρησιμοποιούν laptops, drum machines και synths, έτοιμες για να ζεστάνουν το dance floor! Αυτό που ξεκίνησε σαν fun project, έχει εξελιχθεί σαν ένα από τα σημαντικότερα σύγχρονα συγκροτήματα που πάντοτε θα είχε φωνή και άποψη (πρώτη γραμμή στις διαδηλώσεις εναντίον του πολέμου στο Ιράκ, η πρόσφατη καμπάνια της φιλοζωικής οργάνωσης PETA θα βασίζεται πάνω στις Le Tigre για να περάσει το μήνυμα), θα προκαλούσε και θα έπαιζε με το mainstream αλλά και το underground, αγνοώντας κάθε διαχωριστικές γραμμές. Το ηλεκτρονικό φεμινιστικό punk των Le Tigre έχει κατακτήσει τον κόσμο και κάνει τους πάντες να χορεύουν! Μετά το live τους στην Αθήνα και σε άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ (Sonar, Glastonbury), θα ξεκινήσουν αμερικάνικη περιοδεία με τον Beck.

FOUR TET:
O Kieran Hebden γράφει από μικρός. Σχημάτισε τους Fridge μαζί με τον Adem Ilhan και τον Sam Jeffers όταν ακόμα πήγαιναν σχολείο στο Putney, South West London. Το 1996 τους ανακαλύπτει ο Trevor Jackson και τους υπογράφει στην εταιρία του, Output recordings (γνωστή για κυκλοφορίες από The Rapture, MU, Colder, Black Strobe κ.α.). Από το 1997 μέχρι το 1999, οι Fridge κυκλοφορούν τρία άλμπουμ, αρκετά EPs και περιοδεύουν με συγκροτήματα όπως Godspeed You Black Emperor και To Rococo Rot. Rock; Jazz; Ambient; Electronica; Δεν υπάρχουν σύνορα στην φαντασία και δημιουργικότητα.

Το 1997, ο Kienan ηχογραφεί σόλο κάτω από το όνομα Four Tet και κυκλοφορεί εξαιρετικούς δίσκους στην Domino (πρωτίστως), Output και Leaf Label. Σίγουρα μια τριάδα εκλεκτικών εταιριών που θα ήθελε κάθε καλλιτέχνης να συνεργάζεται μαζί τους. Δουλεύει σε remix πάνω σε κομμάτια του Aphex Twin (θα τον δούμε και αυτόν ζωντανά στις 22 Ιουνίου), David Holmes και Cinematic Orchestra, συνεργάζεται σε ηχογραφήσεις μαζί με θρύλους όπως Arthur Baker, Johnny Marr (The Smiths), Bernard Sumner (Joy Division, New Order) και Pharoah Sanders, περιοδεύει κρυφά με τους Badly Drawn Boy, νέες συνεργασίες με Radiohead…

Φέτος τον βλέπουμε να επιστρέφει με νέο δίσκο στην Domino (‘Everything Ecstatic’) μετά την τεράστια επιτυχία του τελευταίου του άλμπουμ ‘Rounds’ (2003), που βρέθηκε σε όλες τις top λίστες των μουσικών περιοδικών. Μια εκστατική επιστροφή για τον Kieran Hebden, με τον χορό να είναι πάλι εδώ, μια πολυρυθμική έκρηξη ήχου και χαράς. Η τέχνη του σε home studio ηχογραφήσεις και το αυτί του για πάντρεμα της electronica με ποπ και μελωδίες είναι μοναδική. Πριν λίγο καιρό τον είδαμε να συνεργάζεται live με άλλο ένα θρύλο της jazz, ντράμερ Steve Reid.

DALEK:
dälek - mc, producer
oktopus - producer
still – turntablist

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους (Negro, Necro, Nekros) το 1998, απέσπασε την προσοχή των μουσικοκριτικών και τους έβαλε στην κορυφή των συγκροτημάτων που μπορεί να παίρνει ρίσκα και να σηκώνει την σημαία για μια νέα γενιά hip hop συγκροτημάτων.

Έχουν περιοδέψει με ονόματα όπως KRS-One, De La Soul, The Melvins, Grandmaster Flash, Isis, Mike Patton’s Tomahawk, Prince Paul, DJ Spooky, Pharcyde, The Dillinger Escape Plan, The Roots, Techno Animal, Funkstorung (για να αναφερθούμε σε μερικά μόνο!), ενώ αναφορά πρέπει να γίνει στις collaboration συνεργασίες και κυκλοφορίες με τον KID606 (θα τον συναντήσουν στις 22 Ιουνίου) και τους Γερμανούς krautrock θρύλους Faust!

Το 2005 φέρνει το τρίτο τους άλμπουμ (‘Absence’) στην Ipecac recordings του Mike Patton (Fantomas, Faith No More, Mr Bungle). Πολλά βήματα μπροστά από ότι έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, μας θυμίζει τις καλύτερες στιγμές των Public Enemy και Bomb Squad, την ποίηση δρόμου του KRS-One, τα beats των Gangstarr και Mobb Deep, αλλά και avant garde καλλιτέχνες όπως ο Glenn Branca και οι My Bloody Valentine. ‘Ένα άλμπουμ για την βία, τον πόνο και τις προκλήσεις της ζωής.

Γνωρίστε ένα από τα καλύτερα hip hop συγκροτήματα του σήμερα!

KID606:
O KID606 (Miguel Depedro), γεννήθηκε το 1979 στην Βενεζουέλα και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια. Παράτησε το σχολείο και την λοιπή ζωή του για να κάνει μουσική και να γυρίσει όλο τον κόσμο μεταδίδοντάς την (ένα dance party κάθε φορά). Επηρεασμένος από τις καλύτερες στιγμές της electronica, punk, jungle, hip hop, bass, dancehall και techno, τις αναμιγνύει περίτεχνα. Όλα αυτά μαζί με μια αγάπη για την pop κουλτούρα, σίγουρα θα ήταν ένα αποτέλεσμα που θα ενέκρινε ο Andy Warhol. Σημαντικές κυκλοφορίες (νόμιμες και παράνομες) σε εταιρίες όπως Ipecac του Mike Patton, Mille Plateaux, Fat Cat, Soul Jazz, στην δική του Tigerbeat6, καθώς και remixes για καλλιτέχνες όπως Depeche Mode, Aphex Twin, The Locust, Peaches, Super Furry Animals, έχουν σχηματίσει ένα καθαρό πορτραίτο ενός εμπνευσμένου, θυμωμένου και εικονοκλάστη καλλιτέχνη (σίγουρα ήταν ο πιο νέος καλλιτέχνης που φιλοξενήθηκε στον εξώφυλλο του περιοδικού WIRE πριν μερικά χρόνια) . Τον ενδιαφέρει το συναισθηματικό περιεχόμενο παρά η διασημότητα και δεν μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε καμία σκηνή ή μουσικό είδος. Πάντα να περιμένετε το αναπάντεχο από τον KID606.

Το μέλλον τον βρίσκει με δύο νέους δίσκους, ένας τον Αύγουστο στην εταιρία Wichita (σπίτι των Bloc Party) και ένας στα τέλη της χρονιάς στην Ipecac (Fantomas, Tomahawk, Melvins).

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET