Ανάμεσα στις πιο επιτυχημένες επιχειρήσεις του Ην. Βασιλείου οι Iron Maiden

Επιβραβεύεται η σκληρή δουλειά και οι αδιάκοπες περιοδείες

02/12/2013 @ 10:07
Ειδικοί έχρησαν τους Iron Maiden ως ένα από τα σημαντικότερα success story του Ην. Βασιλείου κατά τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το Classic Rock.

Οι Iron Maiden ονομάστηκαν ως ένας από τους έξι οργανισμούς που πρωτοστατούν στη μουσική βιομηχανία του 21ου αιώνα και μπήκαν στη λίστα με τις 1000 πιο επιτυχημένες βρετανικές εταιρείες.

Σύμφωνα με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, οι τιτάνες του heavy metal κατάφεραν να έχουν ένα τόσο επικερδές επιχειρηματικό μοντέλο χάρη στην σκληρή δουλειά και τις συνεχείς περιοδείες. Με αυτό τον τρόπο, μετέτρεψαν τις απώλειες από την πειρατεία μουσικής σε τεράστια κέρδη.

Η Iron Maiden LLP, η εταιρεία που διαχειρίζεται τα των Iron Maiden, είχε αύξηση πέντε εκατομμυρίων ατόμων στο διαδικτυακό της fanbase κατά τη διάρκεια της περιοδείας "Somewhere Back In Time". Ταυτόχρονα, τα πήγαν πολύ καλά σε επίπεδο σταθερού κέρδους, διαδικτυακών επικοινωνιών, δημιουργίας επαγγελματικών θέσεων και εξασφάλισης συμβολαίων.

Ο αναλυτής της Musicmetric, Greg Mead, λέει στην εφημερίδα Guardian: «Η εν λόγω έρευνα αποδεικνύει ότι οι Maiden τα κατάφεραν να μετατρέψουν το ελεύθερο file-sharing σε οπαδούς διατεθειμένους να πληρώσουν. Αυτό είναι τρανό παράδειγμα ότι μια παγκόσμια προσέγγιση των περιοδειών μπορεί πραγματικά να ανταποδώσει τον κόπο.»
  • SHARE
  • TWEET