Ντοκιμαντέρ για το περιβόητο Woodstock του '99 (trailer)

Θα αποτελεί την πρώτη εκ των έξι ταινιών της σειράς Music Box του HBO

08/07/2021 @ 12:18

Ένα χρόνο μετά την είδηση πως το Netflix ετοιμάζει μια σειρά ντοκιμαντέρ για τα γεγονότα του Woodstock Festival του 1999, χτες, 7 Ιουλίου, αποκαλύφθηκε πως το HBO θα προβάλλει στις 23 Ιουλίου το "Woodstock 99: Peace, Love, And Rage".

Το εν λόγω ντοκιμαντέρ, θα αποτελεί την πρώτη εκ των έξι ταινιών της σειράς του Bill Simmons, Music Box, σε σκηνοθεσία Garret Price.

Στα πλαίσια του Music Box, θα προβληθούν επίσης το "Jagged" (επικεντρωμένο στο άλμπουμ "Kagged Little Pill" της Alanis Morissette), καθώς και τα "Untitled DMX", "Listening To Kenny G", "Mr. Saturday Night" (που θα εξιστορεί το πως ο Rogert Stigwood καθόρισε την εποχή της disco), και "Untitled Juice WRLD", με περισσότερες πληροφορίες για τις εν λόγω ταινίες να αναμένονται σύντομα.

Όσον αφορά το περιβόητο Woodstock του '99, το ντοκιμαντέρ θα αξιοποιεί μαρτυρίες και συνεντεύξεις των Black Thought (The Roots), Jonathan Davis (Korn), Moby, Offspring, Jewel, Scott Strap (Creed), των διοργανωτών Michael Lang και John Scher, καθώς και κριτικών μουσικής και τέχνης γενικότερα.

Σημειώνεται πως το, χαοτικό όπως εξελίχθηκε, φεστιβάλ, που διεξήχθη 30 χρόνια έπειτα από το πρωτότυπο, έμεινε στην ιστορία για τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκειά του.

Συγκεκριμένα, το φεστιβάλ ξεκίνησε σε υψηλούς τόνους την Παρασκευή 23 Ιουλίου 1999, με το line-up να αποτελείται κυρίως από nu-metal σχήματα όπως οι Korn, Limp Bizkit, Rage Against The Machine, Godsmack, Kid Rock, Insane Clown Pose, Sevendust ενώ τις επόμενες ημέρες εμφανίστηκαν επίσης οι Metallica, Megadeth, Creed, Offspring, Alanis Morissette, Bush, Sheryl Crow, DMX, Chemical Brothers, Ice Cube κ.ά..

Όμως, όπως τονίζεται και στο trailer, μια σειρά από παράγοντες, όπως η υπερβολική ζέστη και υγρασία, οι υψηλές τιμές και αποτυχίες της συνολικής διοργάνωσης μεταξύ άλλων, οδήγησαν στα επεισόδια και τις βίαιες αντιδράσεις του κοινού, με πιο χαρακτηριστικά όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια των σετ των Limp Bizkit και Red Hot Chili Peppers, όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές και ξέσπασαν εστίες φωτιάς.

Μπορείτε να δείτε το trailer εδώ, με το ντοκιμαντέρ να προβάλλεται ανήμερα της επετείου 22 χρόνων από τη διεξαγωγή του φεστιβάλ.

Korn, Limp Bizkit, Rage Against the Machine, Godsmack, Kid Rock, Insane Clown Posse, Sevendust

Read More: Woodstock '99 Chronicled in New HBO Max Documentary Trailer | https://loudwire.com/woodstock-99-hbo-max-documentary-trailer/?utm_source=tsmclip&utm_medium=referral
Korn, Limp Bizkit, Rage Against the Machine, Godsmack, Kid Rock, Insane Clown Posse, Sevendust

Read More: Woodstock '99 Chronicled in New HBO Max Documentary Trailer | https://loudwire.com/woodstock-99-hbo-max-documentary-trailer/?utm_source=tsmclip&utm_medium=referral
  • SHARE
  • TWEET