Νεκρός ο Warrel Dane

Ο εμβληματικός τραγουδιστής των Sanctuary και Nevermore βρισκόταν στην Βραζιλία

13/12/2017 @ 17:31

Έφυγε από την ζωή τα ξημερώματα ο εμβληματικός τραγουδιστής των Sanctuary και Nevermore, Warrel Dane, καθώς υπέστη καρδιακή προσβολή και δεν κατάφερε να επανέλθει.

Ο 48χρονος Dane βρισκόταν στην Βραζιλία, όπου ετοίμαζε το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ. Τα θλιβερά νέα έγιναν γνωστά από τον κιθαρίστα της μπάντας, Johnny Moraes, ο οποίος ήταν συνεχώς μαζί του. 

Βραζιλιάνικο μέσο ενημέρωσης μετέφερε τις παρακάτω δηλώσεις του Moraes (μετάφραση από το Blabbermouth):

«Πέθανε το βράδυ. Υπέστη καρδιακή προσβολή. Βρισκόταν στο διαμέρισμα που διέμενε κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων του δίσκου όταν συνέβη το μοιραίο. Του έκανα μαλάξεις και καλέσαμε ασθενοφόρο που ήρθε γρήγορα, αλλά ήταν ήδη νεκρός.

Η υγεία του ήταν επιβαρυμένη εξαιτίας του διαβήτη και των προβλημάτων με το αλκοόλ. Αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας».

Καταγόμενος από το Seattle, ο Dane ξεκίνησε την καριέρα του με τους Serpent's Knight και έγινε παγκοσμίως γνωστός μέσω των power metallers Sanctuary και των σπουδαίων δίσκων τους "Refuge Denied" και "Into The Mirror Black".

Μετά την διάλυση της μπάντας στις αρχές της δεκαετίας του '90, σχημάτισε τους Nevermore, με τους οποίους κυκλοφόρησε μία σειρά πολύ σημαντικών δίσκων για τον σύγχρονο metal στερέωμα.

Τα τελευταία χρόνια επαναδραστηριοποίησε τους Sanctuary, κυκλοφορώντας το "The Year The Sun Died" το 2014 και φέτος την συλλογή "Inception" με ηχογραφήσεις από το ξεκίνημα της μπάντας.

Ο Dane ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στην χώρα μας και μας είχε επισκεφθεί αρκετές φορές για συναυλίες με όλες τις μπάντες που συμμετείχε, αρχής γενομένης από το μακρινό 1990 και τις θρυλικές εμφανίσεις με τους Fates Warning σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

  • SHARE
  • TWEET