Αποχωρεί οριστικά από τους Deep Purple o Steve Morse

O κιθαρίστας δίνει και επίσημα τέλος στην πολύχρονη θητεία του με το ιστορικό σχήμα

25/07/2022 @ 12:48

Λίγους μήνες μετά την ανακοίνωσή του περί προσωρινής αποχής από τις δραστηριότητες των Deep Purple, o Steve Morse αποκάλυψε την οριστική του αποχώρηση από το σχήμα.

Συγκεκριμένα, ο επί 28 χρόνια κιθαρίστας του ιστορικού συγκροτήματος, που είχε ενημερώσει τους οπαδούς της μπάντας πως όφειλε να συμπαρασταθεί στην, διαγνωσμένη με καρκίνο, σύζυγό του Janine, εξήγησε πως πλέον είναι αδύνατο να συμμετέχει σε οποιαδήποτε μελλοντικά σχέδια των Deep Purple.

Επιπρόσθετα, στην σχετική ανάρτηση, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω, ο Morse ευχαρίστησε συγκρότημα, τεχνικό επιτελείο και οπαδούς, ενώ δήλωσε πως δεδομένων των προσαρμογών που επιτάσσουν οι συνθήκες, υφίσταται η δυνατότητα πραγματοποίησης σύντομων και κοντινών περιοδειών με φίλους.

Από την πλευρά του, ο Ian Gillan, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Παρόλο που ο Steve προέρχεται από διαφορετικό υπόβαθρο σε σχέση με τους υπόλοιπους, η μουσική του ιδιοφυία ήταν συμβατή με εμάς και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ανανέωση της μπάντας από το 1996 όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ με το συγκρότημα ("Purpendicular"). 'Εκτοτε, πραγματοποίησε την μεγαλύτερη σε διάρκεια θητεία κιθαρίστα στο σχήμα, αποτελώντας μέλος του πιο σταθερού μας line-up, από το 2002 και την αντικατάσταση του Jon Lord από τον Don Airey.

Η κληρονομιά του Steve στους Deep Purple δεν γίνεται να ξεχαστεί, και θα λείψει σε όλους μας το χαμόγελό του. Θα ήταν λάθος να σχολιάσουμε την προσωπική του κατάσταση, αρκεί να πούμε ότι βρίσκεται σε άσχημη θέση αυτή τη στιγμή, αλλά το αντιμετωπίζει γενναία και όσο καλύτερα μπορεί. Όλοι θαυμάζουμε την αφοσίωσή του. Υπήρξε ένας δυνατός οικογενειάρχης σε όλη του τη ζωή».

Υπενθυμίζεται πως ο Morse, που εντάχθηκε στο σχήμα το 1994, κυκλοφόρησε οκτώ στούντιο δίσκους με τους Deep Purple, με πιο πρόσφατο το περσινό "Turning To Crime", ενώ ως αντικαταστάτης του στις ζωντανές εμφανίσεις της μπάντας επιλέχθηκε από τον περασμένο Μάρτιο ο Simon McBride.

  • SHARE
  • TWEET