Έρευνα υποστηρίζει πως είναι δυνατό να κρίνουμε ανθρώπους με βάση τα μουσικά γούστα

Συσχετίζει την ικανότητα του ατόμου για συμπόνοια με διαφορετικά είδη μουσικής

09/04/2021 @ 12:58

Όπως φαίνεται, το ενδεχόμενο να μπορούμε να κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση τα μουσικά τους γούστα, ίσως διαθέτει ψήγματα επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Μια επιστημονική διατριβή του 2015, η οποία ήρθε πρόσφατα μέσω του Τhe Hill στο φως της δημοσιότητας παρουσιάζει μια συσχέτιση της συναισθηματικής νοημοσύνης του ατόμου με διαφορετικά μουσικά είδη.

Συγκεκριμένα, οι συγγραφείς ορίζουν τη συμπόνοια ενός ατόμου ως την δυνατότητά του να διαγνώσει, να προβλέψει, και να αντιδράσει κατάλληλα στις ψυχολογικές μεταπτώσεις των άλλων, ενώ επισημαίνουν πως ο τρόπος που εξασκείται από τον άνθρωπο σχετίζεται με τον ψυχολογικό και συναισθηματικό τρόπο που εκλαμβάνει διαφορετικά είδη μουσικής.

Η έρευνα καταδεικνύει πως κόσμος που αρέσκεται σε είδη όπως η R&B και το soft rock, δηλαδή κυρίως ήπιας μουσικής, παρουσιάζει μεγάλες τάσεις ταύτισης με την συναισθηματική κατάσταση του συνομιλητή του.

Αντιθέτως, όσος κόσμος προτιμά πιο έντονα είδη μουσικής, όπως το heavy metal, παρουσιάζει τάσεις εκλογίκευσης των καταστάσεων, αφήνοντας λίγο χώρο για συναισθηματικά παρορμητικές αποφάσεις.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το σχετικό άρθρο εδώ.

  • SHARE
  • TWEET