Ημερομηνία κυκλοφορίας και εξώφυλλο για την αυτοβιογραφία του Ronnie James Dio

Θα περιέχει λεπτομερή εξιστόρηση του συνόλου της καριέρας του θρυλικού τραγουδιστή

17/02/2021 @ 12:17

Η πολυαναμενόμενη αυτοβιογραφία του Ronnie James Dio είναι και επίσημα καθ' οδόν.

Το "Rainbow In The Dark: The Autobiography", όπως θα ονομάζεται θα κυκλοφορήσει στις 27 Ιουλίου μέσω του εκδοτικού οίκου Permuted Press.

Ως γνωστόν, πριν τον θάνατό του, στις 16 Μαΐου 2010, ο Dio συνέγραφε την βιογραφία του, η οποία αναμένεται να εκτείνεται σε όλο το φάσμα της θρυλικής του καλλιτεχνικής σταδιοδρομίας.

Το βιβλίο μάλιστα, διαγράφει και ένα νοητό κύκλο, εκκινώντας από τα βόρεια προάστια της Νέας Υόρκης, όπου και μεγάλωσε ο Dio, καταλήγοντας στο Madison Square Garden, την αρένα που για αυτόν αποτελούσε το αποκορύφωμα της καριέρας του.

Η αναπόληση της πορείας του μουσικού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πως αποφάσισε να γίνει τραγουδιστής, την τύχη με την οποία συνδέθηκε η ιδρυση των Rainbow καθώς και την παραγωγική αλλά δύσκολη συνεργασία του με τον Blackmore, τη συνάντηση που τον οδήγησε στους Black Sabbath καθώς και την ιστορία πίσω από την εμβληματική χειρονομία των "devil's horns".

Στην αυτοβιογραφία περιγράφονται λεπτομερώς οι πτυχές της καριέρας του μουσικού, συνολικής διάρκειας 30 ετών, με τον Dio να συνεργάζεται με τον Mick Wall για την πραγματοποίησή της. Ο Wall, ανέλαβε και την ολοκλήρωσή της μετά τον θάνατο του καλλιτέχνη, με τη σύζυγό του, Wendy Dio, να συμβάλει με τον πρόλογο της αυτοβιογραφίας.

  • SHARE
  • TWEET