Έφυγε από τη ζωή η αινιγματική Q Lazzarus, τραγουδίστρια του "Goodbye Horses"

Το εμβληματικό single είχε χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων στo "Silence Of The Lambs"

19/08/2022 @ 13:26

Σύμφωνα με νεκρολογία που δημοσιεύθηκε στα τέλη Ιουλίου αλλά έγινε ευρύτερα γνωστή τις τελευταίες ημέρες, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών η Diane Luckey, ή αλλιώς Q Lazzarus.

Η αινιγματική καλλιτέχνιδα, που σημείωσε στα τέλη των '80s και στις αρχές των '90s αξιοσημείωτη εμπορική επιτυχία, απεβίωσε σε ηλικία 61 ετών έπειτα από σύντομη μάχη με ασθένεια.

Η Q Lazzarus, επίσημα κυκλοφόρησε ως single μόνο το "Goodbye Horses", το οποίο, μπορείτε να θυμηθείτε εδώ.

Το κομμάτι, αξιοποιήθηκε στην ταινία "Married To The Mob" του 1988 του Jonathan Demme, αλλά ήταν στην επόμενη ταινία του, την κλασική "Silence Of The Lambs" του 1991, που ο σκηνοθέτης το αξιοποίησε εκ νέου, σε μια χαρακτηριστική σκηνή με τον serial killer Buffalo Bob (Ted Levine), και αναζωπύρωσε την εμπορική του επιτυχία, δίνοντας του διαχρονικό status.

Η συνεργασία της μουσικού με τον Demme, τον οποίο γνώρισε όσο αυτή δούλευε ως οδηγός ταξί, δεν περιορίστηκε εκεί, αφού το τραγούδι της "Candle Gone Away" είχε εμφανιστεί στην ταινία του "Something Wild" toy 1986, ενώ η Q Lazzarus είχε ρόλο στην ταινία "Philadelphia" του 1993, όπου και είχε διασκευάσει το "Heaven" των Talking Heads.

Έκτοτε, η, νεότερη από τα επτά αδέλφια της οικογένειάς της και γεννημένη στο New Jersey το 1960, Luckey είχε αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας, δυσκολευόμενη, για λόγους που αφορούσαν και την χαρακτηριστική της εμφάνιση, να κλείσει συμφωνία με δισκογραφική.

Βέβαια, το "Goodbye Horses", έκτοτε έχει διασκευαστεί αρκετές φορές, ενώ επανακυκλοφόρησε και το 2017, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της φίλης της Eva Aridjis, που επιβεβαίωσε και την είδηση του θανάτου της, αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023 ένα ντοκιμαντέρ βασισμένο στην περιπετειώδη, και εν πολλοίς άγνωστη, ζωή της μουσικού, ονόματι "Goodbye Horses: The Many Lives of Q Lazzarus", που θα περιέχει και ακυκλοφόρητη μουσική της τραγουδίστριας.

  • SHARE
  • TWEET