Συγκινητικός φόρος τιμής των Pearl Jam για τα είκοσι χρόνια από την τραγωδία του Roskilde Festival

«Τίποτα δεν είναι το ίδιο από τότε»

30/06/2020 @ 13:19

Συμπληρώνονται είκοσι χρόνια από το τραγικό συμβάν στο Roskilde Festival, όπου εννέα οπαδοί βρήκαν τον θάνατο έπειτα από συνωστισμό κατά τη διάρκεια του σετ των Pearl Jam.

Η μπάντα, ενθυμούμενη την τραγωδία, δημοσίευσε μια συγκινητική ανακοίνωση όπου παραδέχεται πως «τίποτα δεν είναι το ίδιο από τότε».

Το κείμενο, που υπογράφει ο Stone Gossard εκ μέρους των Pearl Jam, εξηγεί πως η προσπάθεια της μπάντας να αντιληφθεί τον πόνο και την απώλεια που ένιωσαν οι γονείς των παιδιών αυτών έχει αυξηθεί εκθετικά με την πάροδο των ετών μιας και οι ίδιοι γίνανε γονείς με την σειρά τους.

Συγκεκριμένα, σε απόλυτη ειλικρίνεια η μπάντα δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως:

«Είναι αδιανόητο και όμως συμβαίνει. Ο χειρότερος εφιάλτης μας. Κάθε μέρα οι καρδιές μας συνεχίζουν να πονάνε και τα στομάχια μας να κομπιάζουν στην σκέψη του θανάτου αυτών των αγοριών αλλά και του τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να το αποτρέψουμε.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να το αλλάξει. Και ο πόνος μας είναι ένα χιλιοστό αυτού του συγγενών τους».

Η ανακοίνωση, που αφηγείται και το πώς βίωσε η μπάντα τις συνέπειες αυτού του δυστυχήματος, καταλήγει σε μια αποτίμηση από πλευράς Pearl Jam:

«Θα είμαστε για πάντα στην σκιά του πόνου των οικογενειών των εννέα θυμάτων. Αποδεχόμαστε αυτή τη σκιά και είμαστε ευγνώμονες που μένουμε σε ένα χώρο που δημιουργήθηκε από απώλεια εννέα νεαρών».

  • SHARE
  • TWEET