Επετειακή επανέκδοση για την θρυλική συλλογή "Metal Massacre" της Metal Blade Records

40 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση των Metallica σε βινύλιο

24/02/2022 @ 11:09

Η θρυλική συλλογή "Metal Massacre" της Metal Blade Records που αρχικά κυκλοφόρησε στις 14 Ιουνίου του 1982, θα επανεκδοθεί σε βινύλιο για πρώτη φορά μετά το 1984.

Η επετειακή έκδοση για τα 40 χρόνια θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 22 Απριλίου και θα περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια της πρώτης και δεύτερης έκδοσης.

Πέντε χιλιάδες κόπιες βινυλίου θα διατεθούν μέσω της Metal Blade σε βινύλιο χρώματος ruby red και δύο χιλιάδες κόπιες διάφανου βινυλίου από το Metallica.com.

Η πρώτη κυκλοφορία της εμβληματικής δισκογραφικής συνδυάστηκε με την πρώτη εμφάνιση των Mettallica σε βινύλιο, περιλαμβάνοντας ακόμη μπάντες όπως οι Ratt, οι Malice και οι Cirith Ungol.

Στα πλαίσια των ευρύτερων εορτασμών, ο ιδρυτής Brian Slagel δημιούργησε μία λίστα στο Spotify με 44 συνολικά τραγούδια που μεταφέρουν το κλίμα της δεκαετίας του 80.

Ξεκινώντας σε εντελώς ερασιτεχνική βάση με απεριόριστη αγάπη για την rock μουσική, Brian Slagel και John Kornarens συνέλεξαν και ηχογράφησαν τραγούδια νέων συγκροτημάτων που δεν είχαν συμβόλαιο.

Το όλο εγχείρημα αποτέλεσε το έναυσμα για την συγκρότηση μιας δισκογραφικής εταιρείας που συνέβαλε καθοριστικά στην ανάπτυξη του heavy metal.

Μόνο στα πρώτα χρόνια της εταιρείας, σπουδαία σχήματα όπως οι Armored Saint, Warlord, Slayer, Fates Warning, Trouble, Lizzy Borden, Omen, Voivod και Trouble ντεμπουτάρισαν στην δισκογραφία.

Μέχρι το 1991, η σειρά θα είχε δέκα ακόμη συνέχειες με αύξοντες λατινικούς αριθμούς, ενώ πέρυσι κυκλοφόρησε η το δέκατο πέμπτο σκέλος "Metal Massacre XV".

"Metal Massacre Volume One" track listing (2022 reissue)

Side One:
1. STEELER - "Cold Day In Hell"
2. BITCH - "Live For The Whip"
3. MALICE - "Captive Of Light"
4. RATT - "Tell The World"
5. AVATAR - "Octave"

Side Two:
1. BLACK 'N BLUE - "Chains Around Heaven"
2. CIRITH UNGOL - "Death Of The Sun"
3. DEMON FLIGHT - "Dead Of The Night"
4. PANDEMONIUM - "Fighting Backwards"
5. MALICE - "Kick You Down"
6. METALLICA - "Hit The Lights"

  • SHARE
  • TWEET