Το riff του "Whole Lotta Love" αναδείχθηκε ως το κορυφαίο όλων των εποχών

Δείτε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των αναγνωστών των περιοδικών Guitar World και Total Guitar

07/06/2021 @ 12:52

Σε ψηφοφορία που διεξήγαγαν τα περιοδικά Guitar World και Total Guitar, οι αναγνώστες τους κλήθηκαν να αναδείξουν τα καλύτερα riffs όλων των εποχών.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας, της οποίας την τελική δεκάδα μπορείτε να δείτε παρακάτω, βρέθηκε το εμβληματικό εναρκτήριο riff του "Whole Lotta Love" των Led Zeppelin, ξεπερνώντας τα αντίστοιχα των "Crazy Train", "Back In Black" και "Smoke On The Water":

01. Whole Lotta Love (Led Zeppelin)
02. Crazy Train (Ozzy Osbourne)
03. Back In Black (AC/DC)
04. Smoke On The Water (Deep Purple)
05. Ain't Talkin' 'Bout Love (Van Halen)
06. Enter Sandman (Metallica)
07. Iron Man (Black Sabbath)
08. Walk (Pantera)
09. La Grange (ZZ Top)
10. Purple Haze (Jimi Hendrix)

Σε συνέντευξή του το 2014 στο Wall Street Journal, o Jimmy Page, μιλώντας για τη δημιουργία του κλασικού τραγουδιού, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Δημιούργησα το riff του "Whole Lotta Love" το καλοκαίρι του 1968, ενώ ήμουν στo πλωτό μου σπίτι κατά μήκος του Τάμεση. Νομίζω πως η μεγάλη μου αγάπη στις μακροσκελείς rockabilly εισαγωγές αποτέλεσε έμπνευσή μου, αλλά μόλις ανέπτυξα το θέμα, αντιλήφθηκα πως ήταν αρκετά δυνατό για να βασιστεί ένα ολόκληρο τραγούδι πάνω του. Όταν έπαιξα το riff στην υπόλοιπη μπάντα μερικές εβδομάδες αργότερα, κατά τις ηχογραφήσεις του ντεμπούτου μας, ο ενθουσιασμός ήταν άμεσος και συλλογικός.

Νιώσαμε πως το riff ήταν τόσο εθιστικό, σαν κάτι απαγορευμένο».

  • SHARE
  • TWEET