Παρατείνεται η απουσία του Kiko Loureiro από τους Megadeth

Αναλυτικά η ανακοίνωση του βιρτουόζου Βραζιλιάνου κιθαρίστα

20/11/2023 @ 11:38

Με χθεσινή ανακοίνωσή του η οποία ακολουθεί αυτούσια, ο Kiko Loureiro γνωστοποίησε ότι θα συνεχίσει να απέχει από τις δραστηριότητες των Megadeth:

«Αγαπητοί οπαδοί των Megadeth,

θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια απόφαση η οποία δεν ήταν εύκολη για εμένα.

Τον Σεπτέμβριο, αναγκάστηκα να αποχωρήσω από το σκέλος της περιοδείας στις Η.Π.Α. για οικογενειακούς λόγους. Κοιτάζοντας στο μέλλον, κατά τη διάρκεια του 2024, αναμένουμε ένα ακόμη πιο βαρύ πρόγραμμα περιοδειών για τους Megadeth. Μετά από ενδελεχή προβληματισμό και συζητήσεις με τον Dave Mustaine και το management των Megadeth, συμφωνήσαμε συλλογικά ότι η σωστή κίνηση είναι να παρατείνω την απουσία μου. Δεν θέλω να εμποδίσω κανένα από τα σχέδια της μπάντας ή τη σκληρή δουλειά όλων των απίστευτων ανθρώπων που συμμετέχουν στην περιοδεία.

Τα εννέα χρόνια μου με τους Megadeth ήταν ένα απίστευτο ταξίδι, γεμάτα με αμέτρητες «τσίμπα με» στιγμές. Αξέχαστες περιοδείες, ένα βραβείο Grammy για το "Dystopia", μια υποψηφιότητα για Grammy και διάφορες διακρίσεις για το "The Sick, The Dying, and The Dead" είναι μερικά μόνο από τα highlight. Είναι δύσκολο να περιγράψεις με λόγια το μέγεθος αυτών των εμπειριών. Είμαι σίγουρος ότι κάθε λάτρης του heavy metal μπορεί να εκτιμήσει πόσο απίστευτο είναι να παίζεις και να δημιουργείς μουσική σε ένα συγκρότημα που μεγάλωσες ακούγοντας και να μοιράζεσαι τη σκηνή με έναν θρύλο της κιθάρας όπως ο Dave Mustaine, μαζί με εκπληκτικούς μουσικούς όπως ο James LoMenzo και ο Dirk Verbeuren, για να μην αναφερθώ στο απίστευτο crew μας.

Ωστόσο, η πιο αγαπημένη πτυχή αυτών των εννέα ετών ήταν που γνώρισα τον απίστευτο στρατό των αφοσιωμένων οπαδών των Megadeth σε όλο τον κόσμο. Η αφοσίωσή σας αποτελεί έμπνευση και τρέφω τεράστιο θαυμασμό και σεβασμό για όλους εσάς.

Πολλή αγάπη, θα σας δω σύντομα.»

Τον βιρτουόζο Βραζιλιάνο κιθαρίστα έχει αντικαταστήσει από τις 6 Σεπτεμβρίου ο Φινλανδός Teemu Mäntysaari (Wintersun, Smackbound), για τον οποίον ο ηγέτης των Megadeth, Dave Mustaine, έχει αναφερθεί με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια.

  • SHARE
  • TWEET