O Josh Homme για το ενδεχόμενο συμμετοχής σε συναυλίες με τους Kyuss

Συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από το κύκνειο άσμα της επιδραστικής μπάντας

16/07/2020 @ 10:49

Ο Josh Homme, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kyuss World Radio με αφορμή την συμπλήρωση 25 ετών από το "…And The Circus Leaves Town" αναφέρθηκε τόσο στην σημασία του δίσκου και την μετέπειτα διάλυση της μπάντας, όσο και στο ενδεχόμενο νέων συναυλιών με την συμμετοχή του.

«Γενικά δεν μου αρέσει να συγκρατώ επετείους και να διατηρώ ενθύμια. Δεν είμαι νοσταλγικός, γιατί, υποθέτω αυτό με στενοχωρεί μερικές φορές. Νιώθω πως υπάρχουν άπειρα πράγματα για να κάνω. Οπότε, όταν μερικές φορές κοιτάω μια εικόνα, σκέφτομαι πως δεν μπορεί να ξανασυμβεί, ό,τι έγινε έγινε».

«Μαθαίνοντας πως ο δίσκος κλείνει 25 χρόνια, με χαροποιεί. Είμαι υπερήφανος για το γεγονός πως δημιούργησα κάτι τόσο παλιά και είμαι ακόμα ζωντανός».

Όταν ρωτήθηκε για το αν είχε κάποιο προαίσθημα για την επικείμενη διάλυση της μπάντας, όταν επινοούσε το όνομα του "…And The Circus Leaves Town", ο Homme δήλωσε:

«Θεωρώ πως ο τρόπος που αποχώρησε ο Brant Bjork μετά το "Sky Valley" ήταν σοκαριστικός και κάπου εκεί ξεκίνησε το τέλος της μπάντας. Όταν είσαι νέος και δεν κατανοείς, γιατί δεν εξήγησε ο άλλος καθαρά, τον λόγο της αποχώρησης, και συνεννοείστε μέσω του manager, τα πράγματα είναι περίεργα.

Ένα από τα πράγματα που πίστευα τότε, είναι πως οι μπάντες δεν πρέπει να υφίστανται για πολύ καιρό. Θεωρούσα πως έπρεπε να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου και αφού κυκλοφορήσεις το καλύτερο έργο σου όφειλες να διαλύσεις την μπάντα και να προχωρήσεις. Να διατηρήσεις την μπάντα στο υψηλότερο δημιουργικό της σημείο.

Θα έπρεπε να έχω το στομάχι να το ανακοινώσω στους υπόλοιπους τότε. Είπα όμως, ας κάνουμε άλλο ένα δίσκο σίγουρα και αυτός θα είναι ό,τι έχουμε προς το παρόν. Είχα ένα προαίσθημα πως το τέλος ήταν κοντά».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να επανεμφανιστεί με τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας επί σκηνής, έπειτα από όσα συνέβησαν με τις μηνύσεις γύρω από τα πνευματικά δικαιώματα του ονόματος Kyuss και την περιοδεία των Kyuss Lives!, στους οποίους συμμετείχαν οι Bjork και John Garcia, o Homme δήλωσε πως:

«Υποθέτω στο τέλος της ημέρας, δεν χρειαζόντουσαν την άδεια μου για να παίξουν ζωντανά τα τραγούδια των Kyuss, αλλά τους την έδωσα. Θέλω αυτοί οι άνθρωποι να είναι καλά, έπαιζαν τα τραγούδια αυτά μπροστά σε μια νέα γενιά που δεν είχε προλάβει την μπάντα. Δεν με είχε ενοχλήσει αυτό, αλλά το ότι προσπάθησαν να υφαρπάξουν το όνομα. Το πρόβλημα με την μήνυση, είναι πως στα μάτια του οπαδού όλες οι πλευρές φαντάζουν χαμένες.

Έχουν υπάρξει στιγμές που είπα πως δεν γίνεται να τελειώσει έτσι και πως ο μόνος τρόπος για να λήξει είναι να βγούμε και να παίξουμε. Επειδή η κατάσταση μεταξύ μας είναι αυτή που είναι, ο μόνος τρόπος να σωθεί η κληρονομιά θα ήταν να παίξουμε ξανά.

Τα τελευταία χρόνια έχω σκεφτεί το ενδεχόμενο για κάτι ξεχωριστό. Να διορθώσω εγώ, ο Brant ο John αυτό το λάθος. Κάτι του τύπου να παίζαμε και να δωρίζαμε όλα τα έσοδα. Να το κάναμε απλά για τους οπαδούς. Δεν είχε ποτέ να κάνει με τα χρήματα και την δόξα. Όποτε ένιωσα πως πήγαινε προς τα εκεί η κατάσταση στενοχωριόμουν».

  • SHARE
  • TWEET