Οι συνεργάτες του Jon Schaffer στους Iced Earth καταδικάζουν την εισβολή στο Καπιτώλιο

Αποστάσεις από τα γεγονότα κράτησε και ο Hansi Kürsch (Demons And Wizards) μέσω ανακοίνωσης των Blind Guardian

11/01/2021 @ 11:37

Οι συμπαίκτες του Jon Schaffer στους Iced Earth, με ανακοίνωση που εξέδωσαν αποστασιοποιούνται και καταδικάζουν την εισβολή στο Καπιτώλιο καθώς και την βία που την συνόδευσε, την περασμένη Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζουμε πως ο ιθύνων νους των Iced Earth, όπως αποκαλύπτουν φωτογραφίες από το συμβάν, βρισκόταν ανάμεσα σε πλήθος διαδηλωτών οι οποίοι εισέβαλαν στο Καπιτώλιο ενώ το Κονγκρέσο οριστικοποιούσε την νίκη του Joe Biden στην περασμένες εκλογές για την Προεδρία των Η.Π.Α.

Πλέον, ο Schaffer είναι ένας από τους δεκάδες καταζητούμενους από το FBI ως ύποπτος για τα επεισόδια και τις φθορές που συνέβησαν από την παράνομη εισβολή.

Οι συμπαίκτες του μουσικού στους Iced Earth, δηλαδή ο τραγουδιστής Stu Block, ο μπασίστας Luke Appleton, ο ντράμερ Ben Smedley και ο κιθαρίστας Jake Dreyer, εξέδωσαν πριν λίγες μέρες την εξής ανακοίνωση αναφορικά με το συμβάν:

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην μπάντα αυτές τις μέρες. Μερικοί μπορεί να έχετε προβληματιστεί από την σιωπή μας, κάτι που κατανοούμε. Θέλαμε λίγο χρόνο για να επεξεργαστούμε τα δεδομένα και να αναζητήσουμε αποδείξεις πριν προχωρήσουμε σε κάποιου είδους ανακοίνωση.

Πρώτα και κύρια, δεν υποστηρίζουμε ούτε επικροτούμε πράξεις επεισόδια και πράξεις βίας όπως αυτά στα οποία προέβησαν οι συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. Ελπίζουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, να ερευνηθούν και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους.

Στέλνουμε, με ραγισμένη καρδιά, την αγάπη και την συμπάθεια μας προς όσους πληγώθηκαν από τα γεγονότα εκείνης της ημέρας. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων, για τις οποίες δεν υπάρχουν οι κατάλληλες λέξεις για να τις παρηγορήσουμε. Να ξέρετε πως είμαστε επίσης σοκαρισμένοι, πληγωμένοι και θλιμμένοι».

Οφείλει να αναφερθεί πως την ημέρα των επεισοδίων στο Καπιτώλιο, ο Stu Block με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που απέσυρε σε σύντομο χρονικό διάστημα, φάνηκε να επικροτεί την εισβολή, σχολιάζοντας την ως ιστορία εν τη γενέσει της.

Έκτοτε, αρκετός δημοσιεύσεις, από διάφορους χρήστες, του screenshot του επίμαχου αποσπάσματος κάτω από άλλες αναρτήσεις του Block διαγράφηκαν, όπως μαρτυρούν καταγγελίες στο MetalSucks.

Επιπρόσθετα, οι Blind Guardian, των οποίων ο frontman, Hansi Kürsch, είναι επίσης και έτερον ήμισυ του Schaffer στους Demons And Wizards, με ανακοίνωση τους τοποθετήθηκαν αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο Καπιτώλιο:

«Είμαστε βαθιά σοκαρισμένοι και οι σκέψεις μας είναι με τους συγγενείς όσων έχασαν την ζωή τους. Δηλώνουμε ρητά πως αποστασιοποιούμαστε από κάθε είδους βία, ανεξαρτήτως του εάν εκδηλώθηκε εναντίον θεσμών ή ανθρώπων. Τα γεγονότα θα ερευνηθούν και οι υπεύθυνοι θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Ζητάμε την κατανόησή σας αναφορικά με άλλα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας πρόσφατα και προς το παρόν δεν θα προβούμε σε άλλα σχόλια».

Οι Demons And Wizards κυκλοφόρησαν τον Φεβρουάριο του 2020 τον τρίτο τους δίσκο, ονόματι "III", που αποτέλεσε την δισκογραφική επιστροφή του σχήματος έπειτα από δεκαπέντε χρόνια.

  • SHARE
  • TWEET