Σε δημοπρασία η κιθάρα του Ian Curtis από το video του "Love Will Tear Us Apart"

Η περίφημη, σε σχήμα πενταγώνου, κιθάρα αναμένεται να δημοπρατηθεί σε υψηλό ποσό

01/10/2020 @ 11:52

Σε δημοπρασία βγαίνει η κιθάρα που είχε χρησιμοποιήσει ο Ian Curtis στο video clip των Joy Division για το κομμάτι "Love Will Tear Us Apart".

Η περίφημη, σε σχήμα πενταγώνου, κιθάρα, θα δημοπρατηθεί στις 13 Οκτωβρίου στο Bonhams Entertainment Memorabilia Sale, με την τιμή να αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 60 και 80 χιλιάδων λιρών.

Το "Love WIll tear Us Apart" γυρίστηκε λίγο πριν αυτοκτονήσει ο Curtis, με τη δημοσιοποίησή του να έπεται μερικές εβδομάδες του τραγικού συμβάντος.

Ο Curtis δεν φημιζόταν για τις κιθαριστικές του δεξιότητες, αλλά χρησιμοποίησε το Vox Phantom VI Special μοντέλο, επειδή ο κιθαρίστας των Joy Division, Bernard Sumner, είχε μετατεθεί στα πλήκτρα.

Η κιθάρα είχε χρησιμοποιηθεί και στην Ευρωπαϊκή περιοδεία της μπάντας το 1980, καθώς και στις ηχογραφήσεις της συλλογής "Heart And Soul".

Το ιδιαίτερο μουσικό όργανο, κατέληξε στην κόρη του Curtis, Natalie, μέσω του Sumner, όταν αυτή ενηλικιώθηκε. Είχε βρεθεί και στην κατοχή του Johnny Marr.

H Natalie, επαγγελματίας φωτογράφος, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η κιθάρα αυτή βρέθηκε στα χέρια μου μια εποχή που προσπαθούσα να μάθω περισσότερα για τον πατέρα μου. Δεν έχω ιδιαίτερη σχέση με τη μουσική, αλλά με εντυπωσίαζε να βλέπω την κιθάρα του, ήταν κάτι προσωπικό. Μιας και είμαι περισσότερο οπτικός τύπος, το ιδιαίτερο σχήμα της Phantom με εντυπωσίαζε.

Αν και έχω δουλέψει με πολλούς μουσικούς και έχω δει αρκετές κιθάρες, καμία δεν είναι σαν και αυτή. Από όσα ξέρω για τον πατέρα μου, είχε ιδιαίτερη εμμονή με την εμφάνιση των πραγμάτων, κάτι που βγάζει νόημα κοιτώντας το μουσικό όργανο».

Δείτε επίσης:

«10»: Post-punk αριστουργήματα που κυκλοφόρησαν το 1979

Δέκα φιλμ για το "Unknown Pleasures" των Joy Division

  • SHARE
  • TWEET