Heaven And Hell με Rob Halford στη θέση του Dio;

Ο Ronnie James Dio δεν ήθελε να εμφανιστεί πριν τον Ozzy Osbourne

03/02/2021 @ 12:06

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη διαδικτυακή εκπομπή Rock Fantasy, o Vinny Appice θυμήθηκε τις δύο συναυλίες που είχαν δώσει στην Καλιφόρνια οι Black Sabbath με τον Rob Halford στα φωνητικά, ως support στον Ozzy Osbourne, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του "No More Tours" το 1992.

Ο Halford είχε τραγουδήσει για τους Sabbath επειδή ο Ronnie James Dio είχε αρνηθεί να εμφανιστεί.

O Appice, σχολιάζει:

«Ο Ronnie δεν ήθελε να πραγματοποιήσει αυτές τις συναυλίες. Δεν ήθελε να εμφανιστεί πριν τον Ozzy στην σκηνή, επειδή κανείς δεν ήξερε τι θα μπορούσε να συμβεί. Ο Tommy και ο Geezer ήθελαν πολύ να δώσουν αυτά τα live όμως, οπότε προέκυψε μια μικρή διαμάχη. Αποφασίστηκε να δώσουμε τις συναυλίες και βρέθηκα στη μέση, χωρίς να ξέρω τι θα κάνω.

Έκατσα και μίλησα με τον Ronnie όπου του εξήγησα πως δεν ήθελα να τους αφήσω καθώς δεν προλάβαιναν να βρουν νέο ντράμερ. Δεν ήθελα όμως και να χαλάσουν οι σχέσεις μου μαζί του. Αυτός μου πρότεινε να παίξω με τη μπάντα, οπότε συμφωνήσαμε.

Παίξαμε στο Phoenix με τον Ronnie και την επόμενη μέρα έφυγε. Οπότε αποφασίσαμε να προβάρουμε με τον Rob Halford. Θυμάμαι να μπαίνει στο στούντιο για την πρόβα λες και ήταν κάτι απλό και καθημερινό και όλοι μας είχαμε φρικάρει.

Οι συναυλίες πήγαν εξαιρετικά. Έπειτα, υπήρξαν και συζητήσεις για το ενδεχόμενο να προχωρούσε η συνεργασία, οι οποίες αναθερμάνθηκαν μετά τον θάνατο του Ronnie το 2010. Σκεφτόμασταν μήπως συνεργαζόμασταν εκ νέου όταν κώπαζε όλη η κατάσταση. Για την ακρίβεια, ο Rob επέμενε, ήθελε πολύ. Θυμάμαι τον είχα πετύχει σε μια βράβευση και μου έλεγε πως θα μιλήσει με τον Tony.

Θυμάμαι επίσης σχετικά πρόσφατα να στέλνω ένα μήνυμα στο management και να τους λέω πως όπως είναι τα πράγματα αυτή την περίοδο, μπορούμε πολύ εύκολα να ηχογραφήσουμε έναν δίσκο εξ' αποστάσεως, με τον Rob στα φωνητικά».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Rob Halford είχε εμφανιστεί επί σκηνής με τους Black Sabbath, καλύπτοντας τον Ozzy που είχε βρογχίτιδα, στις 26 Αυγούστου 2004 στο New Jersey, στα πλαίσια του Ozzfest.

  • SHARE
  • TWEET