O Al Atkins ξεκαθαρίζει γιατί απέρριψε αρχικά τον K.K. Downing από τους Judas Priest

Ο αυθεντικός τραγουδιστής των Judas Priest εξηγεί επίσης την προέλευση του ονόματος του ιστορικού βρετανικού συγκροτήματος

28/09/2020 @ 15:07

Ο αυθεντικός τραγουδιστής των Judas Priest, Al Atkins, έδωσε μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Crystal Logic.

Ο Atkins υπήρξε τραγουδιστής της θρυλικής heavy metal μπάντας από το 1969 μέχρι το 1973, αλλά έφυγε πριν από το ντεμπούτο άλμπουμ της, "Rocka Rolla".

Όταν ρωτήθηκε για την προέλευση του ονόματος, απάντησε: «Ο μπασίστας, Bruno (Stapenhill), το σκέφτηκε. Το πήρε από το τραγούδι "The Ballad Of Frankie Lee And Judas Priest" του Bob Dylan. O David Corke, φίλος και μάνατζερ μας εκείνη την εποχή, το κατοχύρωσε».

Μίλησε, επίσης, για την πρώτη του επαφή με τα μέλη των Judas Priest. «Ο K.K. Downing ήρθε στις audition το 1969 όταν ο πρώτος μας κιθαρίστας John Perry αυτοκτόνησε. Ο Kenny (Downing) ήταν αρκετά άπειρος εκείνη την εποχή αλλά είχε την εμφάνιση με τα μακριά ξανθά μαλλιά του. Αλλά δώσαμε τη δουλειά στον Ernie Chataway από το Μπέρμιγχαμ. Κάπου μετά τη διάλυση της σύνθεσης του 1969-1970, έψαχνα για μπάντα και άκουσα μια παρέα που πρόβαρε και ήταν ο K.K. που τους είχε φτιάξει μαζί με τον Ian Hill (μπάσο) και John Ellis (τύμπανα). Δεν μου άρεσε το όνομά τους, οπότε τους πρότεινα το Judas Priest, από το παλιό συγκρότημά μου και συμφώνησαν όλοι».

Σχετικά με το αν οι Judas Priest ήταν heavy metal συγκρότημα, απάντησε: «Είμασταν μια hard rock ή progressive rock μπάντα, ο όρος "heavy metal" δεν είχε εφευρεθεί παρά μερικά χρόνια αργότερα».

Συγκριτικά με τους Black Sabbath, οι Judas Priest που μαντζάρονταν από τους Norman Hood και Dave Corke, οι οποίοι συσχετίζονταν με τους πρώτους, δεν έχουν καταφέρει να δισκογραφήσουν μέχρι το 1973. «Ο Tony Iommi είχε μια εταιρία στο Μπέρμιγχαμ για ανερχόμενες μπάντες και υπογράψαμε με αυτούς στις αρχές του 1973 και ήταν η πρώτη φορά που τον συνάντησα, ένας πραγματικά καλός τύπος. Ο Norman και ο Dave δούλευαν για αυτόν και ξεκίνησαν να μας κλείνουν για μεγαλύτερα venues και προσπαθούσαν να μας βρουν δισκογραφική. Αλλά όλες οι προσφορές ήταν από μικρές ανεξάρτητες εταιρίες και τις απέρριψα. Ήμασταν αρκετά καλοί, αδιαμφισβήτητα, και είχαμε αρκετό υλικό, απλά δε συνέβη» δήλωσε ο Atkins για το γεγονός. «Ας μην ξεχνάμε πως οι Beatles απορρίφθηκε από όλες τις δισκογραφικές στην Βρετανία και δείτε τι συνέβη. Κάποιες φορές έχει να κάνει με το σωστό χρόνο τη σωστή στιγμή» συμπλήρωσε.

Ο Al Atkins προωθεί τον τελευταίο του δίσκο με τους Atkins / May Project με τίτλο "The Final Cut", ο οποίος κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο

  • SHARE
  • TWEET