Πως θα ακούγεται ο νέος δίσκος του Steven Wilson;

Ο Βρετανός μουσικός αποκαλύπτει πως η νέα κατεύθυνση θα περιέχει «ξεκάθαρη pop και ηλεκτρονικά στοιχεία»

06/10/2014 @ 10:27
O Steven Wilson στο video που μπορείτε να δείτε εδώ από τα Air Studios, έδωσε ένα μικρό δείγμα του νέου του δίσκου, περισσότερο ένα work in progress με μερικές σκέψεις του.

Επιβεβαίωσε πως η επόμενη δουλειά του μετά το εξαιρετικό "The Raven That Refused to Sing (And Other Stories)" (δίσκος της χρονιάς του 2013 για τους συντάκτες του rocking.gr) θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2015. Αρχικά ο Wilson δήλωσε πως η μπάντα παραμένει η ίδια (Guthrie Govan, Marco Minnemann, Nick Beggs, Adam Holzman, Theo Travis) και στη συνέχεια μίλησε για τον ήχο.

«Γενικά αυτός ο δίσκος θα έχει πολύ λιγότερα jazz στοιχεία σε σχέση με τον προηγούμενο. Στο "The Raven" στόχος ήταν να αιχμαλωτίσω το vibe του classic prog rock όπως θα είχε φτιαχτεί το 1972. Τώρα θέλω να ανοίξω κι άλλο την παλέτα» τονίζει ο 47χρονος συνθέτης και πολυοργανίστας που προσθέτει: «Θέλω να επαναφέρω στοιχεία από όλο το ρεπορτόριό μου. Εχουμε ηλεκτρονική μουσική και δύο κομμάτια αληθινής, σχεδόν ξεκάθαρης pop».

Παράλληλα ο Wilson καθησύχασε όσους περιμένουν νέα… prog έπη. «Eχουμε τρία μεγάλα σε διάρκεια τραγούδια. Περισσότερο progressive, ένας συνδυασμός ολόκληρης της σόλο μου δουλειάς».


  • SHARE
  • TWEET