Πώς οι Grateful Dead επηρέασαν το Game Of Thrones;

Ο George R.R. Martin παραδέχεται ότι είναι φανατικός θαυμαστής της μπάντας

08/05/2015 @ 11:02
Ο George R.R. Martin, ο δημιουργός του Game Of Thrones, αναφέρει πλέον ρητά τους Grateful Dead ως μία από τις επιρροές της σειράς.

Σε συνέντευξή του στο Billboard, ο Martin αποκαλύπτει ότι έχει δει πολλές φορές το συγκρότημα στη σκηνή και του αρέσει να απευθύνει μέσα από το έργο του αναφορές στα μεγάλα τραγούδια των Dead, όπως τα "Dire Wolf", "Cassidy" και "Dark Star". Ανεπισήμως, το σπίτι του το λέει "Terrapin Station"!

«Στίχοι των Grateful Dead τριγυρίζουν στο μυαλό μου συνέχεια» δηλώνει όταν τον ρωτούν για το πώς προκύπτουν αυτές οι αναφορές. «Το "Ripple" είναι ένα από τα αγαπημένα μου τραγούδια όλων των εποχών [και αρχίζει να τραγουδάει..]». Λέει επίσης πως η σύζυγός του, Paris, «είναι ίσως ακόμα πιο φανατική οπαδός των Greatful Dead απ’ότι εγώ» και συνέχισε αποκαλύπτοντας πως η δουλειά της μπάντας «τρύπωσε» και μέσα στην rock ‘n’ roll νουβέλα του "The Armageddon Rag".

Το Billboard επίσης αναφέρει ότι τα δέντρα Weirwood του Game Of Thrones πήραν το όνομά τους τιμής ένεκεν του κιθαρίστα Bob Weir. Κι αυτό είναι μόνο ένα από τα πάρα πολλά ευφυή hints που ο συγγραφέας έχει «φυτέψει» δεξιά και αριστερά στην δημοφιλή σειρά, σχετικά με την αγαπημένη του μπάντα.

Εσείς, μπορείτε να βρείτε κάποιο άλλο κρυμμένο χαιρετισμό προς τους Ευγνώμονες Νεκρούς;

George Martin + Grateful Dead = Game of Thrones
  • SHARE
  • TWEET